1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Пловдив се проведе семинар за професионалните производители на царевица

Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Пловдив се проведе семинар за професионалните производители на царевица

И още: Коя е най-рентабилната култура в земеделието според Димитър Катранджиев

Тази седмица предаването стартира с рождения ден на една от водещите компании у нас във вноса на селскостопанска техника. Каква е равносметката – да създадеш бизнес у нас, да оцелееш и да го развиеш въпреки конкуренцията и неблагоприятната икономическа среда, не е лесна работа. Как предприемачът Одед Лев е успял да стартира успешен бизнес преди 20 години в България и с какво е успял да промени към по-добро българското земеделие – ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Среща на професионалните производители на царевица се проведе в Пловдив. Целта беше земеделците да получат знания относно възможностите за реализиране на пълния потенциал на атрактивната култура, което естествено ще им донесе по-добри печалби. На работния форум подробно беше представен опитът на Сърбия при опазването на културата от плевели.

Тази седмица сме ви подготвили практическа информация за подхранването на пшеницата. Ще ви разкажем за утвърдени земеделски практики, които няма как да не ви донесат високи добиви. Ще видите какви резултати отчитат от това мероприятие водещи зърнопроизводители, опитни станции и университети.

Международната изложба Агра 2013, която се проведе наскоро в Пловдив, събра целия агробизнес на едно място. Показвайки най-новите технологии, щандовете на участниците във форума се превърнаха в платформи на добри идеи и обмяна на опит. Сред основните теми на разговорите беше ефективната растителна защита.

В Житницата на България – Добруджа, ще ви срещнем с Димитър Катранджиев, едно от емблематичните имена в родния агробизнес. С професионалния си близо 40-годишен опит в сектора съветите му са безценни. Безапелационно приканва всеки път колегите си да сеят царевица, защото според него това е царицата на зърнопроизводството.

Продуктите за растителна защита са средствата, които съчетават науката и технологията, за да бъде опазен трудът на фермерите от вредители и болести. Това съответно ще им гарантира по-добри добиви и качество, което ще им донесе висока добавена стойност. Кои са българските топ предложения в растителната защита през този сезон – вижте от нашия репортаж в АГРОФОРУМ тази седмица.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 16.03.-23.03.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.