1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Водещи изложения за селското стопанство се проведоха в Пловдив и в Стара Загора

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Водещи изложения за селското стопанство се проведоха в Пловдив и в Стара Загора

И още: Нови технологии в отглеждането на царевица

50 новости, от които 10 световни и 12 европейски бяха представени на Международното селскостопанско изложение АГРА в Пловдив. По същото време се проведоха изложения, свързани с винарството и хранителната индустрия. Стартът на инициативите съвпадна с откриването на кампанията по директните плащания.

Изложението АГРА в Пловдив показа последните иновации в селското стопанство. Особено забележителни са те при селекцията на пролетни култури.

Тази седмица мина под знака на още едно ключово изложение за агросектора – този път, с акцент иновации при земеделската техника. В първото пролетно издание на традиционното агроизложение БАТА АГРО участваха близо 100 фирми, разположени на 23 000 кв. м изложбени площи на летището в Стара Загора.

Инвестирането в нова техника е първостепенна задача за земеделците и предприемачите. Идеята е в постигането не само на по-нов и модерен облик на агропарковете, а най-вече – на по-висока ефективност в работата. Какви машини имаме на разположение днес и справят ли се те с предизвикателствата?

Нови технологии при пролетните култури бяха представени на семинар в Добрич. Земеделските производители се запознаха с възможностите за успешно отглеждане на царевица, слънчоглед, пролетна рапица, сорго и соя.

Половината от добива при царевицата зависи от правилно и навреме приложената растителна защита. Какви продукти да изберете – това беше водещата тема на семинар в Трявна.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.