1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: За 4-а поредна година хиляди стопани се събраха на Националния събор на овцевъдите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: За 4-а поредна година хиляди стопани се събраха на Националния събор на овцевъдите

И още: Какви са тънкостите при отглеждането на рози

Второто пролетно издание на специализираното агроизложение в Стара Загора, което ще се проведе от 8 до 12 март 2016 г., ще последва успеха на първото. Прогнозата е на новия председател на Българската асоциация на търговците на агротехника Тодор Николов. 

Ще ви покажем как се меси хляб по рецепти от времето на нашите баби. Отиваме в Копривщица, за да опитаме от прочутата им гюловица, да усетим вкуса на истинската лютеница, кашкавал и сирене. Репортерът Диана Александрова беше участник в колоритното събитие по проект „Кулинарен историк“. 

За 4-та поредна година хиляди стопани – от България и от още 14 държави се събраха на Националния събор на овцевъдите, който се проведе в живописната местност около Петропавловския манастир.  

Красиво цвете, един от символите на страната ни и растение с голям потенциал за бизнес – това е розата, която неслучайно е провъзгласена за царица на цветята, и която е най-финият щрих на всеки празник. За да разберем какви са тънкостите при нейното отглеждане, гостуваме на Евлоги Василев от Нови Искър.

Ден на арабските коне събра любителите на чистокръвната порода и на конния спорт на хиподрума край гр. Шумен. Съорганизатори на изложението са Националната асоциация по коневъдство и Българската федерация по конен спорт. Има ли бъдеще коневъдството у нас и към кои породи има засилен интерес – ще разберете от репортажа на Галина Недкова и оператора Станислав Колев. 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 15.05.-22.05.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.