1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Земеделският бранш в очакване на пролетното издание на най-голямото изложение за агротехника у нас

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Земеделският бранш в очакване на пролетното издание на най-голямото изложение за агротехника у нас

И още: Как да произведете качествен силаж

Всички сме в очакване на пролетта, а земеделската общност - в очакване на второто пролетно издание на изложението в Стара Загора. То вече е в трескава подготовка, защото има отговорна мисия – да обновява българския агропарк и да направи българските фермери още по-конкурентни.

Иновативна платформа при слънчогледа гарантира решение срещу болести и синя китка и същевременно осигурява висок добив и високо маслено съдържание. Темата беше сред акцентите на семинар в Пловдив.

В предаването АГРОФОРУМ вече ви срещнахме с Мария Степанчева, един професионалист, отдаден на животновъдството. Днес ще ви разкажем как с много труд и сериозна подкрепа по Програмата за развитие на селските райони тя осъществява амбициозни инвестиционни проекти в биволовъдната си ферма.

Продължаваме на тема животновъдство. Хибриди царевица, включени в иновативни технологии за производство на силаж, бяха представени на семинар в Трявна. Благодарение на тях печалбата в млечното говедовъдство расте.

Отправяме се към високоинтензивна ферма в село Брусен, където се осъществява чистопородно развъждане на Абердин Ангус. Каква е идеята и стратегията да се поддържа стадо от специализирани месодайни животни под селекционен контрол?

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 30.01- 06.02.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.