1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Жега на полето! Водещи семенарски и агрохимически компании представят нови продукти

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Жега на полето! Водещи семенарски и агрохимически компании представят нови продукти

И още: В Италия беше отпразнуван 140-ия рожден ден на компания за производство на зърнокомбайни

В Италия беше отпразнуван 140-ия рожден ден на компания за производство на зърнокомбайни. Всички поколения, работили за нея, са силно ангажирани и мотивирани в една единствена мисия – създаването на машини, които да осигуряват ефективна жътва. Именно с това основно послание и с много настроение домакините от AGCO посрещнаха стотици гости в италианския град Тоди, за да отпразнуват заедно знаковата годишнина. Специална покана получиха и водещи български агромедии, както и ръководството и част от екипа на Оптиком, начело с управителя г-н Веселин Генев.

Какви хибриди да сеем. Отговорът може да бъде намерен на демонстрационните полета. На открит полски ден в землището на община Свищов бяха представени няколко сорта и хибрида при рапица, пшеница и ечемик. Домакин на демонстрацията беше земеделската кооперация в село Козловец, която стопанисва 25 хил. дка земя. За нея особено перспективна е рапицата. Затова традиционно залагат на нея, разказа председателят й Тодор Тодоров.

Впечатляващ демонстрационен опит събра 700 земеделски производители. Инициативата Добив плюс Експо 2013 изигра своята роля – да покаже работещите растителнозащитни технологии при рапица, пшеница, царевица и слънчоглед.

Успешността на всяка една земеделска година се залага още със сеитбата на културите. Затова изборът на качествени семена е много важен за фермерите. Това е и причината те с повишено внимание да следят откритите полски дни, на които семенарските компании представят своите селекции.

Край добричкото село Дропла се проведе национална „Агро Арена“, по време на която фермери от Североизточна България се запознаха в реални условия с различни технологии за растителна защита на основните земеделски култури.

Земеделският производител Теодор Иванов от Карнобат е наясно от сега какви хибриди рапица ще засее на производствените си площи през есента. Предприемчивият зърнопроизводител тества нова селекция в демонстрационни опити, на която ще разчита следващия стопански сезон.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 22.06.-29.06.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.