1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Зрелищно шоу и атрактивни изненади в Дни на отворените врати край Стара Загора

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Зрелищно шоу и атрактивни изненади в Дни на отворените врати край Стара Загора

И още: Кога и с какви продукти да проведете листното подхранване на царевицата

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви запознаем с две красавици, които бяха основната атракция на изложението БАТА АГРО 2013. Мис България 2012 Габриела Василева представи за първи у нас нов зърнокомайн. Специален гост на щанда на Оптиком беше министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков, който остана впечатлен от техническите параметри на новата машина и очарован от красивата миска.

Какво още ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ – най-новите тенденции в растителната защита и разбира се – най-новите ПРЗ, които ще ви помогнат да надградите производството си.

Няма да е пресилено ако кажем, че през месец май Стара Загора стана столица на агробизнеса у нас. По време на седмицата на отворените врати на Тайтън Машинари българските земеделци имаха възможността да се насладят на истинско агро шоу. Главните звезди в него бяха машините, съчетали в себе си здравина и сила, икономичност и прецизност на работа. Всеки ден от 13 до 17 май на полеви демонстрации гостите на събитието можеха да се насладят на най-модерните предложения на водещи световни производители на трактори и прикачна техника, чиито машини дефилираха в различни комбинации. И за да се превърне седмицата на отворените врати в истински празник, домакините се бяха погрижили да има пълна трапеза, студени напитки и висок градус на настроението, поддържан от участието на популярни наши и чужди изпълнители. Спортни състезания, танци и томболи с предметни награди допълнително подсилиха приятелската атмосфера.

Все по-гъвкави стават компаниите в желанието си да отговорят максимално адекватно на нуждите на фермерите. Затова като логична стъпка, наред с представянето на препарати за растителна защита, Байер КропСайанс се изявява и в семенарския бизнес. Повече за това – тази седмица в АГРОФОРУМ.

Колорадският бръмбар е един от от най-опасните неприятели по картофите. Ако не се води борба с него, той може да унищожи цяло поле за няколко дни. Как да се справите с проблема – вижте единствено тази седмица в АФ.

Листното подхранване на царевицата и слънчогледа е едно от задължителните мероприятия, препоръчвани от агрономите. Доказано е, че микроелементите, подадени през листата, са от 50 до 250 пъти по-ефективни от гледна точка на усвояването им от растенията.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 25.05.-01.06.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.