1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Техническа иновация от Challenger на EIMA в Болоня

Техническа иновация от Challenger на EIMA в Болоня

Управляемият 3-точков теглич – опция на тракторите от MT800E серията

Управляемият триточков теглич на Challenger ще бъде представен като техническа иновация по време на EIMA - международно изложение в Болоня (от 12 до 16 ноември 2014 г.).

Новото решение се предлага като опция за всички модели от серията MT800E на Challenger, включително и за флагмана MT875E. Управляемият триточков теглич подобрява завиването при натоварване и позволява на оператора да насочва прикачния инвентар при оран и обработка на различни култури.
threepoint-hitch_400
Въртейки се на корпуса на диференциала на задния мост, новото приспособление дава възможност за 118 мм ход на управляващите цилиндри, което води до по-прецизен страничен контрол на теглича. В допълнение, насочващите цилиндри се свързват на разстояние 389 мм (219 мм при моделите от C-серията) от точката на въртене, подобрявайки въртящия момент до 109,249 Nm (20% повече от моделите на C серията).

Двата режима на работа се задават с помощта на TMC дисплей. Ръчният режим осигурява фиксирана позиция на управлението, докато плаващият режим осигурява намалено движение на прикачните машини и редуцирано отклонение от точката на прикачване.
Новото решение осигурява отлична маневреност, намаляване на натоварването, предизвикано от странични удари, 25% намаление на радиуса на завиване с прикачна машина. Редуцирането на енергията за насочване на прикачната машина помага за намаляване на приплъзването с до 5%.

Маркетинг мениджърът по устройствата за верижни трактори Лука Катани е поласкан да получи това високо отличие. ”Уникалният управляем 3-точков теглич е популярен на всички пазари – от Южна Африка до Централна Европа, където клиентите разбират и подкрепят конкурентните предимства на Challenger за 100%-во управление на земята.”

Моделите на Challenger може да бъдат намерени в зала 14, щанд B3 или на щанда на “НОВИТА Tecnica”, разположен в зоната на “Quadriportico” в рамките на изложението EIMA в Болоня.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.