1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Техниката на фирма Стойчеви – предпочитана в четири кооперации в Свищовско

Техниката на фирма Стойчеви – предпочитана в четири кооперации в Свищовско

За да бъде успешно едно кооперативно стопанство, то трябва внимателно да избира своите партньори в бизнеса

Четири големи кооперации в региона на Свищов от години работят с агротехниката на фирма Стойчеви. Тя е модерна, надеждна, лесна за управление и с бързо сервизно обслужване – в това са категорични стопаните от селата Царевец, Хаджи Димитрово, Александрово и Овча Могила. Затова и сътрудничеството им с фирма Стойчеви има дълга история. Кооперацията в село Царевец обработва 20 хиляди декара земя и повече от 20 години работи с фирма Стойчеви. Председателят на кооперацията Ганчо Ламбев е изключително доволен от последната покупка - самоходната пръскачка Каруел. Тя обслужва от 3 хиляди до 6 хиляди декара на ден, изключително ергономична и ефективна е. На терен е особено впечатляваща. Самоходната пръскачка Каруел е с шест-цилиндров двигател Дойц с 217 конски сили, като има и по-мощна версия. Тя е оборудвана  с компютър Н2О спрей, откъдето могат да се контролират абсолютно всички функции на машината. Кооперацията в село Царевец е закупила от фирма Стойчеви и най-новия модел трактор  – Зетор Кристал. Машините са в две модификации: с мощност от 150 и 160 конски сили. Кабината е изключително комфортна и ергономична, машината е лесна за управление и универсална на терен.

Кооперацията в село Хаджи Димитрово също от 20 години работи с фирма Стойчеви. Председателят Бисер Борисов е доволен от закупения телескопичен товарач Диечи. Фадромата е с хидростатична трансмисия, с 4 завиващи колела, с двигател Перкинс, разказва Мирослав Панов, търговски представител на фирма Стойчеви за Централна и Северна България – база Свищов. Прикачният инвентар на Грейнт Плейнс също е закупен от фирма Стойчеви. Той е подходящ както за пролетна, така и за есенна предсеитбена подготовка на почвата. Разполага с турбо колтери и може да бъде оборудван с най-различни спецификации. Предлага се от 4, 5 до 13 метра.

Кооперацията в Хаджи Димитрово е закупила още пролетни и есенни сеялки на Грейнт Плейнс. Пролетните са 6-редови, с торовнасяне, също са оборудвани с турбо колтери. Най-малката сеялка е 4-метрова, най-голямата 24 м. Сеялките са подходящи за всякакъв вид култури.

Третата локация е село Александрово. Председател на местната кооперация е един колоритен мъж – Димитър Димитров. Потомствен земеделец, той сам е намерил най-добрия партньор в работата. От 5 години кооперацията оборудва своя машинен парк от фирма Стойчеви. Тя обработва 3 хиляди и 200 дка. На полето в момента работят две машини – балопреса Уния и шредер за почистване на пасища. Балопресата на полската фирма Уния може да балира всякакъв вид материал на терен и в това е нейното голямо предимство.

В кооперацията в село Овча Могила тракторът Зетор е една от най-използваните машини на терен. Кооперацията стопанисва около 17 хиляди декара земя и отглежда 200 крави под селекционен контрол. Партньорството с фирма Стойчеви и тук се основава на повече от 10 години изградено доверие. Често използвана от кооперацията в Овча могила е услугата  Бай Бек – тя е изключително удобна и предпочитана от българските стопани, които работят с фирма Стойчеви. За да бъде успешно едно кооперативно стопанство, то трябва внимателно да избира своите партньори в бизнеса, категорични са и четиримата председатели на земеделските кооперации в Свищовско. Затова техният избор е фирма Стойчеви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.