1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Tempo разширява границите на прецизното земеделие

Tempo разширява границите на прецизното земеделие

Шведският производител на машини Väderstad представи на SIMA 2013 новата си телескопична сеялка

Моделът Tempo T на Väderstad е разработен за онези клиенти, които имат нужда от сеялка с изключителна прецизност при висока скорост на работа, осигурена от триточковия подемен механизъм.

Подобно на Tempo F, сеялкатите Tempo T притежават брояч на семената Gilstring, както и ненадмината прецизност. Една от ключовите предпоставки за постигането на подобно точност е технологията Рower shoot, представляваща херметизирана система за транспорт на семената, благодарение на която сеялките Tempo са устойчиви на наклони и вибрации. Броячът на семената е с електрическо захранване, обезпечаващо лесното му калибриране и настройване на скоростта на сеитба. Всички броячи на семената са снабдени със сензор, с чиято помощ могат да бъдат тествани с различни видове семена преди началото на сезона.

Паралелен лостов механизъм, който не изисква поддръжка

Произведените през 2013 г. модели Tempo са снабдени с паралелен лостов механизъм, който не изисква поддръжка, а корпусът им не се нуждае от смазване.

Функцията Контрол на редовете

С помощта на електронна система Tempo измерва количеството изразходван материал, в това число семена, торове и микрогранули. Електрическото захранване позволява всеки един ред да бъде контролиран независимо от останалите. Когато редът свърши, броячът на семената, количеството изразходван тор или микрогранулите се изключва.

Нова електронна апаратура

Произведените през 2013 г. модели са снабдени с нов комплект електронна апаратура – WS9. Той се състои от електронен блок за управление на двигателя (ECU) за контролиране дейността на до 24 мотора. Представените през 2013 г. модели Tempo притежават по-добро окабеляване и по-модерни софтуерни приложения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.