1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ТМБ затвърди лидерската си позиция на БАТА Агро 2014

ТМБ затвърди лидерската си позиция на БАТА Агро 2014

Тайтън Машинъри доказа, че е титанът на пазара на селскостопанска техника

Тайтън Машинъри България взе участие в най-голямото селскостопанско изложение БАТА Агро в края на месец август. На площ от 1000 кв. м компанията предложи решения, които са актуални за българския пазар на земеделска техника в момента. Пълна гама машини за нуждите на фермерите при работа на полето във висока влажност на почвата и тежки условия.

14096650775_500

Акцент на щанда на Тайтън Машинъри бе и новият лизинг на компанията с 0% лихва, по който фермерите, могат да закупят своите машини до 30-ти септември тази година. От Тайтън Машинъри заявиха, че това е техният отговор на изключително тежката стопанска година, в която работиха българските производители.

„Ние сме отговорна компания, която се грижи за своите клиенти, и в такъв момент трябва да им подадем ръка и да ги подпомогнем, тъй като те не могат да спрат да модернизират своите стопанства и да внедряват новите технологии, които ги правят конкуретноспособни на пазара“, заявиха от Тайтън Машинъри, по време на изложението. Тази година показа и доказа какво означава да инвестираш в качествена и продуктивна техника, която работи, дори когато всички останали не успяват. Това намалява загуби, пести ценно време и дори спасява стопанската година за някои производители, където климатичните условия бяха изключително тежки, допълниха още от компанията.

Тайтън Машинъри показа на щанда си машините рекордьори за 2014 г. - зърнокомбайнът Case IH Axial Flow 9230 и сеялката за редови култури - Vаderstad Tempo. Именно 12 редовата  сеялка Vаderstad Tempo R  постави рекорд при 24-часова сеитба на слънчоглед в началото на април като постигна и рекордна максимална скорост от 24-25 км/час. Предизвикателствата не свършиха до тук и на 5-ти юли, комбайнът Case IH Axial Flow 9230 постигна пиков добив от 106 тона за час при жътва на пшеница при изключително тежки условия.

Йордан Райчев, мениджър комбайни Case IH в Тайтън Машинъри ни представи комбайна рекордьор на щанда на компанията на БАТА Агро 2014:

„Този висок клас комбайн е с най-голямата очистваща площ от 6,5 кв.м. и мощност от 571 к.с. Скоростта при разтоварване от 159 л./сек. допринася за високата производителност и бърза жътва с тази машина. За да може да отговорим на нуждите на нашите клиенти и във връзка с все по-неблагоприятните климатични условия на жътва, на които бяха свидетели всички тази година, агрегатирахме към най-голямата ни машина – универсални вериги за придвижване в кални и дъждовни условия, която осигурява един непрекъснат процес на работа на машината. Самата смяна от колесар комбайн, към верига става изключително бързо и адаптивно, като е важно да отбележим, че може да се прилага и на конкуретни марки комбайни. Във връзка на предстоящата есенна жътва, ние очакваме да срещнем голям интерес към универсалните вериги от страна на фермерите, които искат бързо и безпроблемнно да приберат реколтата си, независимо от условията.

14096641258_500

За силното представяне на световният производител Case IH на изложението Бата Агро, разговаряхме с Стефан Богнер, бизнес директор за Централна и Източна Европа, който специално взе участие на щанда на Тайтан Машинъри на Бата Агро. Ето какво сподели той:

„Това е първото участие на Case IH на изложението Бата Агро и се радваме, че вече сме част от него. Както виждате, сме много добре представени с висококачествени машини като Axial Flow комбайните, гумено-верижните трактори от серията Quadtrac, както и тракторите Magmum и Puma. Доброто представяне дължим на нашите партньори от Тайтън Машинъри България. Мисията на Case IH е да бъде предпочитан партньор. За да сме предпочитан партньор за нашите клиенти, ние се нуждаем от силно представяне, което дава необходимото внимание към клиентите и води до удовлетвореност от ползваната на полето техника. Точно и затова се радваме да работим с Тайтън Машинъри България, защото със сигурност са една от най-професиналните компании, които застават както зад машините, така и зад клиентите си.“

Фермерите имаха възможност да видят отблизо и сеялката рекордьор Vаderstad Tempo и да се убедят в нейните предимства пред останалите машини на пазара в този клас. Сеялката Vaderstad Tempo e оборудвана с твърда рама и работи при 70 см. междуредово разстояние. Бункерите за семена са с вместимост 70 литра. През месец септември предстои да бъде извършена и жътва на засетите полета, за да отчете и крайния резутат, съобщиха от Тайтън Машинъри пред група фермери, заинтересовани от тази технология.

На БАТА Агро 2014 Тайтън Машинъри представи и пръскачките с марка Теcnoma, като стратегия за цялостно предлагане на успешни и доказали се машини за ефективно земеделие.

На щанда на Тайтън Машинъри бе представена прикачна пръскачка Tecnoma  Galaxy с обем на резорвоара 3000 л и с работен захват на стрелите – 24 м. Освен това фермерите имаха възможност да се запознаят отблизо със самоходната пръскачка Теcnoma Laser, която е вече успешно наложена на българския пазар. Тази машина е с обем на резервоара 5200 л, работен захват на стрелите 36 м и просвет от 1,60 м. Максималният просвет при самоходните пръскачки Laser може да достигне до 1,80 м, в зависимост от нуждите за пръскане. Пръскачката Laser e оборудвана с новия двигател Deutz, 245 к.с. и е оборудвана с GPS с автоматично водене. Шасито на пръскачката е с пневматично окачване, което осигурява стабилност на машината по време на пръскане особено при неравни терени. В пръскачката е внедрена новата технологична разработка за прецизно земеделие на Tecnoma за индивидуално изключване на дюзите - NCIS, която позволява  пръскането да бъде по-ефективно, чрез свеждане на припокриване до минимум.

14096654076_500

На изложението БATA Агро 2014 дебютира и сеялката за слята повърхност Kverneland DG.  Това, което прави сеялката особено атрактивна, е фактът, че с нея могат да бъдат засяти над 100 дка за 1 час. Бункерът за семена на сеялката Kverneland DG е с обем 6000 л и  работна ширина на изсяване - 9 метра. С оглед на нарастващото търсене на все по-висока ефективност при сеитба, с изисквания за  намаляване на разходите и все повече променящите се климатични условия, сеялката DG е решението на фермерите, които искат да работят с най-високопроизводителни технологии.

Тайтън Машинъри определи своето първо участие на БАТА Агро за изключително успешно, като компанията затвърждава лидерските си позиции на пазара.

Г-н Румен Лазаров, изпълнителен директор Тайтън Машинъри АД, обобщи за представянето на фирмата на Бата Агро 2014:

„Участието ни в изложението БАТА Агро е стъпка към следващата година, която ще бъде пълна с новости в продуктовата гама, която предлага компанията“. Той допълни, че през 2015 г. Тайтън Машинъри ще представи почти изцяло обновената гама машини с марката Case IH, където тенденциите са за повишаване на мощността и увеличаване на икономичността на тракторите и комбайните.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.