Торачките RAUCH – прецизни и ефективни, носители на множество отличия за иновации

Те се предлагат у нас от ИНТЕРАГРИ България

Торенето е от съществено значение за оптималното развитие на здрави и устойчиви култури. При равни други условия правилното и прецизно торене води до значително повишаване на реколтата. Предвид стойността на влаганите средства за торове не бива да се пренебрегва другият, ключов елемент, който намалява загубите и спомага за извличане на максимума от инвестицията, а именно тороразпръскващата техника.

Статистиката показва, че сред европейските фермери, при които качеството и количеството на продукцията се следят строго, лидер със своята надеждност са торачките RAUCH. България не изостава от тази тенденция и навесните и прикачни модели на немския производител се радват на голям интерес, като на пазара се предлагат от официалния вносител на NEW HOLLAND – фирма ИНТЕРАГРИ България.

В своята близо 100-годишна история RAUCH разработват и влагат в своите машини общо над 100 патента. Голяма част от които са носители на национални и международни отличия за иновации, но най-важното – водещи до неоспорими резултати в практиката.

Изключително прецизните AXIS и бюджетната линия MDS са двете основни серии, предлагани от RAUCH. На MDS най-често се спират земеделските производители, обработващи по-малки площи. Те са изключително здрави и са подходящи за дългогодишна употреба. Поддръжката на MDS е лесна, а резултатите по отношение на точността на тороразпръскването – изключително високи.

Торачките от серията AXIS обединяват всички предимства, гарантиращи висока производителност – равномерно разпръскване в цялата ширина и контролирано проследяване на работния процес. Те разполагат с потенциал за работа в ширини от 12 до 50 метра, голям обем на полезния товар – до 4000 литра и революционна система на разпръскването CDA. Високата рентабилност на тези торачки идва и от високата работна скорост, която предлагат – до 25 км/ч, при максимално натоварване, без намаляване на прецизността на тороразпръскването.

AXIS са лесни за монтиране и настройване, обслужват се бързо и удобно. С всички свои предимства те спестяват средства на земеделските производители, като намаляват загубите на тор и обезпечават безупречен процес на торене, важен за правилното развитие на здрави и устойчиви култури. Кое ги прави толкова специални?

Торачките на RAUCH са известни с най-ниската скорост на въртене на бъркалката от едва 17 об./мин. Недостижимата за конкурентни модели щадяща скорост позволява плавно, равномерно подаване на порциите тор. Така се избягва начупването и разпрашаването на тора, което води до загуби, неравномерна обработка и нужда от допълнителни земеделски усилия.

Машините на RAUCH разполагат с още едно неоспоримо предимство. Най-високата скорост на въртене на дисковете. Това гарантира хомогенно покритие на тора чрез висока честота на разхвърляне и прецизно, близко попадане на отделните порции. Резултатът – плътно и ефективно покритие на насажденията.

За допълнително повишаване на ефективността AXIS разчитат на дозиращата електроника QUANTRON-A. Тя разполага с голям и удобен дисплей. Всички функции могат да се изпълняват с дистанционно управление за секунди, посредством логически построено меню. Така с лекота може да се погрижите за фини настройки по дозиране на тора, в зависимост от скоростта на трактора, разделното отваряне и затваряне на дозиращия шибър (ляв или десен), отделното регулиране на количеството на тора за левия и десния диск, контрол и документиране на количеството използван тор и др. QUANTRON-A е стандартно оборудван с интерфейс за прецизно земеделие.

Telimat T25/T50 е устройство за гранично разпръскване в края на блока, без спиране и слизане. Специалната техника за измерване на количества контролира 100 пъти в секунда количеството тор по време на работа. Това означава, че отклоненията при разпръскването, дължащи се на променливите характеристики на изтичане на разпръсквания материал, се идентифицират веднага и се коригират всяка секунда.

Оптимално развитие на здрави и устойчиви култури до голяма степен зависи от качественото торене. Затова е важен не само подборът на тор според културата и почвените условия, но и употребата на надежда, висококачествена торачка, която няма да „пръсне“ инвестицията ви в торове, а ще подхрани качествено следващата ви добра реколта.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.