1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Трактор и товарач JCB - МАШИНИ НА ГОДИНАТА на топ-шоуто SIMA в Париж

Трактор и товарач JCB - МАШИНИ НА ГОДИНАТА на топ-шоуто SIMA в Париж

Серията 8000 JCB Fastrac получи отличието в категория трактори с мощност от 280 до 400 к.с.

Два от най-новите и високотехнологични продукта на JCB бяха избрани за Машини на Годината за 2017 на едно от световните водещи селскостопански изложения.

Серия 8000 JCB Fastrac получи отличието в категория трактори с мощност от 280 до 400 к.с., а телескопичният товарач JCB AgriPro взе наградата в сектор машини за товаро-разтоварни дейности.

Отличията бяха връчени по време на престижното изложение SIMA през изминалата седмица в Париж, където новите машини направиха своя дебют на световно международно изложение.

От JCB съобщиха: „Много сме горди и се радваме, че спечелихме и двете награди, които са резултат от работата на целия екип на JCB, участвал в създаването, разработката и производството на тези две иновативни машини.“

Тракторите Fastrac от новата Серия 8000 спечелиха заради високата си скорост, комфорт и множеството иновации. Товарачите JCB AgirPro се отличават с уникалната си DualTech VT варио трансмисия, предлагаща на фермерите най-доброто от два свята чрез съчетаване на прецизното управление при ниски скорости чрез хидростатичния модул с върхова ефективност при високата скорост и ускорение на Powershift модула в една обща трансмисия.

Съревнованието Машина на годината отличава най-иновативните машини за земеделие и победителите се определят от жури от европейски журналисти, специализирани в селскостопанска техника. За да получат право на участие в състезанието, машините трябва да се продават в поне пет държави в Европа. Българският пазар вече добре познава новите трактори Fastrac 8000 и товарачи JCB AgriPro, представени от Оптиком през миналата година и вече в активна работа из множество български земеделски стопанства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.