1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторите Mach VRT - ефективност и производителност от Lamborghini

Тракторите Mach VRT - ефективност и производителност от Lamborghini

Най-мощният модел на компанията е до 265 к.с.

Lamborghini Trattori пуска на пазара Mach VRT, най-мощният трактор на Lamborghini с мощност до 265 конски сили и непрекъснато променлива трансмисия. Една нова и модерна по отношение на технологиите, комфорта и дизайна на студио Giugiaro серия. Три модела, 210-230-250, които са перфектното решение за големите ферми, предприемачите и широкомащабните земеделски стопанства, отглеждащи полски култури.

Сърцето на новия модел Mach е шестцилиндровият двигател DEUTZ TCD 6.1 L06 4V, отговарящ на стандарта за емисии Tier4i: комбинация от технологии, развиващи мощност до 265 к.с. (194 kW) при скорост на двигателя 1650 об/мин, която се запазва относително постоянна в диапазона 1650-2100 об/мин. Четири клапана на цилиндър, централно разположени инжектори и турбокомпресор с междинен охладител и байпасен клапан; система за впръскване на горивото DCR (Deutz Common Rail) под високо налягане с вградено електронно управление, функционираща при налягане до 2000 бара с последваща обработка на отработените газове посредством каталитичен преобразувател за селективна каталитична редукция. Всички технически характеристики са проектирани така, че да осигуряват максимална производителност, нисък разход на гориво и минимални нива на емисиите на замърсителите.

Създадената от компания ZF трансмисия SMatic S240, с която тракторите Mach VRT на Lamborghini са оборудвани, обезпечава максимална скорост 60 км/ч при скорост на двигателя 2100 об/мин и 50 км/ч при 1750 об/мин. Ако клиентите предпочетат да закупят новите модели с трансмисия HD, те ще разполагат със скорост 50 км/ч при 2050 об/мин и 40 км/ч при скорост на двигателя 1750 об/мин.

Тракторите Mach VRT осигуряват превъзходен комфорт на управление. С просто преместване на джойстика операторите могат да работят при изключително ниски скорости без необходимост от допълнителни ръчни настройки и без да използват съединителя, скоростната кутия, педала на газта и спирачките. Трите възможни режима на работа на трансмисията (автоматичен, ръчен и с приспособление за задвижване) предоставят възможност за настройка на функциите ѝ в съответствие с изпълняваното задание; работата на хидравличния реверс се подпомага от функцията SmartWheel, с която операторите настройват реактивността на промяната на посоката спрямо желаната скорост.

В допълнение към спирачната система PowerBrake, гарантираща максимална спирачна мощ при минимални усилия,  електрическата ръчна спирачка обезпечава изключителен комфорт при задействането и изключването си. Спирачките със сухи дискове на предния мост, с които са оборудвани моделите с максимална скорост 60 км/ч, допринасят за по-голямото удобство при шофиране и ефикасността на машината. В заключение функцията PowerZero гарантира способността на тракторите да се задържат в стационарно положение при всякакви натоварвания без употребата на спирачния педал и отново да потеглят единствено посредством натискане на педала на газта.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.