1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторите от клас Lamborghini Nitro 130 VRT с непрекъснато променлива трансмисия

Тракторите от клас Lamborghini Nitro 130 VRT с непрекъснато променлива трансмисия

Новата машина е надежден партньор при работа в открити полски пространства

Всички качества на стандартните трактори Lamborghini Nitro вече се предлагат във версия VRT. Към серията трактори на „яростния бик“ се присъединява нов модел с водещи за този клас машини технологии и дизайн, вече и с непрекъснато променлива трансмисия. Новата машина е надежден партньор при работа в открити полски пространства, както и при изпълнението на ежедневните задачи в земеделските стопанства, като оран, вторична почвообработка и косене на сено. Също така тракторите Lamborghini Nitro 130 VRT са пригодени за работа с челни и задни сечива.

Динамичното им оригинално оформление е дело на дизайнерското студио Giugiaro Design: черните и бели цветове, агресивният, нископрофилен капак и заоблените форми на корпуса подчертават дръзкия характер на последните модели машини на Lamborghini Trattori.

Четирицилиндровият двигател Deutz с вместимост 3,6 литра, отговарящ на стандарта за емисии Tier 4i, съчетава в себе си изключителна производителност и икономия на гориво. Двигателите развиват впечатляващите 127 к.с. и въртящ момент 480 Nm при широк диапазон от двигателни скорости – от 1600 до 2000 об/мин. Системата за впръскване на горивото Common Rail е снабдена с двойни горивовпръскателни помпи за минимален разход на гориво. Благодарение на изключително високата си ефективност на горене този тип двигатели отговорят на изискванията на стандарта за емисии Tier 4i при използване единствено на система за последваща обработка на отработените газове с дизелов окислителен катализатор (DOC).

Новата непрекъснато променлива трансмисия също така допринася за уюта на операторите. Благодарение на нея тракторите Nitro 130 VRT притежават известна гъвкавост и са лесни за управление. Три модела (автоматичен, ръчен и с приспособление за задвижване) предоставят на шофьора възможност за избор на конфигурациите, които в най-голяма степен отговорят на съответното задание. Два диапазона от скорости, от 0-23 и от 0-50 км/ч обезпечават напредничав контрол на скоростта и напълно автоматично предавателно отношение от полето до шосето.

dsc_6343_vrt_1_448_02

Тракторите Lamborghini Nitro 130 VRT развиват максимална скорост 50 или 40 км/ч дори тогава, когато двигателят работи на икономична скорост. Функцията PowerZero надеждно задържа трактора в стационарно положение без необходимост от натискане на спирачния педал и отново привежда машината в движение само с помощта на педала на газта. Работата на приспособлението за задвижване също е впечатляваща, като то разполага с модерен независим мокър съединител с няколко пластини, електрохидравлично управление и три избираеми скорости (540/540ECO/1000 об/мин).

Този тип трактори се предлагат с хидравлични системи, разгръщащи пълния потенциал на машината. В пакета се включват единични или двойни помпи с капацитет 60 или 90 л/мин, до пет на брой 10-пътни задни разпределители с енергоспестяваща функция Energy Saving, мощен и прецизен заден подемен механизъм с електронно управление и товароподемност 6600 кг., бързо кормилно управление SDD, окачване на предната ос и спирачна уредба с устройство PowerBrake.

Благодарение на функцията 60 ECO на механичните разпределители хидравличната система постига маслен дебит 60 л/мин при скорост над двигателя едва 1600 об/мин. Електронният челен повдигач допълнително увеличава товароподемността на машините и предоставя на операторите възможност за прецизна работа с различни сечива. Задният подемен механизъм на тракторите Nitro 130 VRT може да повдига до 4650 кг, а с прибавянето на асисторни бутала товароподемността им достига 6600 кг. Устройствата за управление на повдигача се управляват от два бутона, разположени на задните калници.

Да работите с Lamborghini Trattori означава да работите със стил. Кабината е проектирана съвместно с дизайнерско студио Giugiaro Design и съчетава в себе си ергономичност, функционалност и изисканост. Благодарение на изключителните материали и конструктивно качество, интериорът на тракторите Nitro 130 VRT е приветлив и елегантен.

Новите трактори могат да бъдат оборудвани с до осем светлини, които могат да се включват и изключват от централизиран контролен панел, разположен върху колона А на кабината. Кабината се предлага с механично и въздушно окачване, а комбинирания ефект на пружините на кабината и оста оптимизира производителността при работа върху неравни терени и високи скорости, като отслабва вибрациите, които операторът усеща.

С моделите Nitro, Lamborghini Trattori постави началото на нова ера на трактори с уникален характер, базиран на стил и технологии. Тракторите Nitro 130 VRT продължават този процес с гъвкавостта и производителността на непрекъснато променливите трансмисии.

Информация за SAME DEUTZ-FAHR

Компания SAME DEUTZ-FAHR, чийто централен офис се намира в Тревильо (Бергамо), Италия, е сред водещите производители на трактори, комбайни, селскостопанска техника и двигатели. Продуктите ѝ се предлагат с търговските марки DEUTZ-FAHR, SAME, Lamborghini Trattori, Hürlimann, Grégoire и Lamborghini Green Pro. Мощността на тракторите, които компанията произвежда, варира в диапазона от 23 до 270 к.с., а тази на комбайните – от 100 до 395 к.с.

В световен мащаб SAME DEUTZ-FAHR притежава седем производствени завода, 12 търговски клона, три съвместни предприятия и търговски споразумения, 141 вносители, над 3000 търговски представители и над 3100 служители. През 2012 г. Групата съобщи за годишен приход в размер на 1,188 млн. евро при нетен доход 6,1%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.