1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторите Spark на Lamborghini: сила, гъвкавост, стил

Тракторите Spark на Lamborghini: сила, гъвкавост, стил

Те са с мощност от 120 до 190 к.с.

Lamborghini Trattori представя тракторите от новата серия Spark със средно висока мощност, предназначени за всякакъв тип селскостопански приложения. Това са трактори с мощност от 120 до 190 к.с., четири или шест цилиндъра, трансмисия Powershift или непрекъснато променлива трансмисия, богат избор на модели и версии, пригодени за пълния набор от работни задания – от оран до сеитба, от растителна обработка до жътва и от транспортиране по пътни настилки до обикновените фермерски операции.

Уникалният и оригинален стил е дело на дизайнерско студио Giugiaro Design. Ниският, агресивен профил и заоблената каросерия потвърждават твърдия характер на Lamborghini Trattori. Иновативни трактори, които се отличават с непогрешима елегантност и висока производителност, както в полски условия, така и при движение по пътни настилки.

Тракторите Spark изпъкват с предприемчивите си характеристики. Пет модела с четирицилиндрови двигатели и мощност до 160 к.с. с късо междуосие, специално приспособени към обичайните фермерски операции и транспортни задания с голяма гъвкавост и високо съотношение мощност-тегло. Също така се предлагат и четири модела с шестцилиндрови двигатели и мощност до 190 к.с. с голяма теглителна сила, които са идеални за отглеждането на полски култури и оран.

Всички модели притежават изключителна производителност и нисък разход на гориво, благодарение на двигателите Deutz с вместимост 4 до 6,1 литра, отговарящи на стандарта за емисии Tier 4i, които осигуряват значителни нива на мощност и въртящ момент при широк набор от скорости на двигателя. Четири клапана на цилиндър, турбокомпресор с междинен охладител и байпасен клапан, вградено електронно управление на системата за впръскване на горивото DCR (Deutz Common Rail) и технология за селективна каталитична редукция: страхотна комбинация, с чиято помощ двигателят реализира максимална производителност при всякакви условия.

Версията с непрекъснато променлива трансмисия VRT обезпечава абсолютни гъвкавост и ефективност, и в съчетание с кабината MaxiVision представлява отправна точка за Lamborghini по отношение на комфорта и ергономичността на първокласните модели. Моделите с трансмисия Powershift разполагат с 32/32 предни/задни предавки и по избор – с 48/48 предавки. Всички трактори с трансмисия Powershift са оборудвани с прочутата кабина S Class2, която се предлага във варианти Basic (основен) и Hi-Profile (високопрофилен).

За гъвкавостта на моделите от серията спомагат стандартните четири скорости на приспособлението за задвижване, в това число 540 ECO и 1000 ECO. Част от стандартните характеристики е електрохидравличното задействане, което се съпровожда от постепенно и прогресивно включване на прикачното оборудване.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.