1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Trelleborg представя ConnecTire – умното колело, създадено да произвежда повече с по-малко

Trelleborg представя ConnecTire – умното колело, създадено да произвежда повече с по-малко

По един интелигентен начин

ConnecTire е колело с вграден сензор, който позволява обмен на информация на много нива, намалявайки риска от приплъзване на гумата върху джантата. Това позволява на земеделците да използват „Internet of Things“ по-безопасно и по-ефективно при полевите операции.

Да се експлоатира земеделската техника с възможно най-ниското безопасно налягане е голямо предизвикателство – контролирайки този аспект, се осигурява безопасност както на водача, така и на машината, като същевременно се минимизира вредния ефект от компактирането на почвата. По време на работа налягането може да се промени поради много фактори, вкл. температурата на въздуха и почвата, а също така и поради спецификата на извършваната операция и дори самата конфигурация на машината.

ConnecTire постоянно следи две променливи – работното налягане на гумите и температурата – които се отчитат както в машината, така и в софтуеъра на стопанството посредством Bluetooth и wireless връзка. Механизаторът определя желаното работно налягане на гумите и в последствие може да проследи отклоненията от зададените стойности,  реагирайки своевременно. Ако е необходима корекция, ConnecTire автоматично изпраща сигнал през своето Приложение (App), осигирявайки максимална ефективност и безопасност на машината.

Пиеро Манчинели, Директор Развойна Дейност в Trelleborg Wheel Systems, споделя: “ConnecTire осигурява ефективност и устойчиво развитие, а за гумите е жизненоважно да работят интелигентно и винаги с точното налягане. Земеделската техника ежедневно работи при много променящи се условия, и всички те влияят на ефективността – външна температура, влажност и почвени условия.  Съумявайки да ги контролираме, ние спомагаме за по-голяма ефективност. Възможността за известяване чрез електронното приложение (App) е много важна характеристика на ConnecTire; променящите се условия може да се нуждаят от бързи промени за да се гарантира максимална ефективност и да се предотврати приплъзване на гумата върху джантата. Функцията на комуникация на ConnecTire позволява контрол с едно натискане на бутона”.

Освен мониторинга на гумата, ConnecTire има и други предимства: вградената подготовка за  GPS определя в реално време местоположението на трактора, подпомагайки безопасността на тракториста при отдалечена работа на машината и предпазва гумите и трактора от кражба. В добавка, с помощта на прецизен земеделски софтуеър, фермерите ще могат да проследяват броя на машините, преминаващи през всеки квадратен сантиметър обработваема площ, помагайки максимално да се ограничи компактизацията и ерозията на почвата..

Пиеро Манчинели добавя: “Многократното преминаване на едно и също място при различните операции на почвена обработка има дълготраен ефект върху реколтата. С ConnecTire, ние видяхме възможност да помогнем за намаляването на този ефект, предоставяйки информация, позволяваща на фермерите да откриват рисковите зони и реагират своевременно. Ефективната експлоатация на почвите е жизненоважна и намалявайки броя на преминавания на машината, ConnecTire помага за по-бързото възстановяване на почвеното плодородие и увеличава потенциала на бъдещите добиви“.

ConnecTire ще бъде представена за 1-ви път на Агритехника 2017 (Agritechnica), от 12 до 18 Ноември в Хановер, Германия. Повече информация можете да получите по време на Прес-конференцията на Trelleborg наАгритехника, която ще се състои в Понеделник,  13-ти Ноември 2017.

Trelleborg Wheel Systems е водещ световен производител на гуми и колесни решения за селскостопански и дърводобивни машини, мотокари и други товаро-разтоварни машини. Компанията предлага тясно специализирани решения за повишаване на производителността на клиентите. Производствените мощности на компанията са ситуирани в Италия, Латвия, Бразилия, Чешка Република, Сърбия, Словения, Китай, Шри Ланка, Швеция и САЩ. www.trelleborg.com/wheels

Trelleborg е световен лидер в инженерните полимерни решения, които уплътняват, изолират и предпазват критични приложения в тежки работни условия. Нашите иновативни инженерни решения подобряват резултатите на клиентите по един устойчив начин. Trelleborg Group има годишни продажби от около 31 Млрд. Шведски крони (EUR 3.23 млрд., USD 3.6 млрд.) в над 50 държави. Групата включва пет бизнес сегмента: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions и Trelleborg Wheel Systems, както и операциите  на Rubena and Savatech. Акциите на Trelleborg се търгуват на Фондовата борса от 1964г.и фирмата е регистрирана на NASDAQ Stockholm, Large Cap. www.trelleborg.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.