1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Trelleborg представя за първи път PneuTrac – ново поколение селскостопански гуми

Trelleborg представя за първи път PneuTrac – ново поколение селскостопански гуми

Решение, обединяващо предимствата на радиалните гуми и гумените вериги

Лозята и овощните градини са два критични раздела на селкостопанската дейност и се сблъскват със специфични предизвикателства, и по-конктерно с терена и предпазването на кореновите системи. Лозовите масиви често са разположени на наклонени терени, и също както овощните градини имат типично тесни междуредия за извършване на полевите операции между лозята и овошките. Верижните приложения често са твърде широки за да преминават между редовете без опасност за насажденията.

Лоренцо Чифери, Вице-президент Маркетинг и Комуникации в Trelleborg Wheel Systems, споделя: “PneuTrac предлага качества без конкуренция на стръмни склонове и кални терени, елиминирайки напълно вероятността от повреди на полето и загуба на работрно време дори в най-тежки условия. PneuTrac комбинира преимуществата на радиалната селскостопанска гума по отношение на горивна ефективност, комфорт и стабилност с оптималното контактно петно и сцеплението на гумената верига“.

PneuTrac притежава най-добрите в своя клас характеристики на селскостопанските гуми Trelleborg, в комбинация с новата странична част с технология „CupWheel Technology“ на Galileo Wheel Ltd. Иновативният “Omega” дизайн на страничните части помага на каркаса да носи големия товар, същевременно предлагайки флексибилност и много голяма контактна площ, минимизираща компактизацията на почвата.

Този нов дизайн позволява на протектора да работи със 100%-ова ефективност. Технологията „Progressive Traction“ сама по себе си увеличава сцеплението, докато междублоковите тераси подобряват самопочистването от кал. По-широката основа на протекторните блокове, в комбинация с масивните раменни части, повишава страничната устойчивост, особено в терени със страничен наклон.

Лоренцо Чуфери добавя: “При разработката на PneuTrac се концентрирахме върху специалните изисквания на водещи производители. Например, корените на лозовите насаждения са много важни и лесно повредими. Както и в полевото земеделие, горният слой на почвата трябва д се опазва и приплъзването на гумите може да доведе до тежки поражения както за почвата, така и за кореновите системи.
“Ние сме убедени, че PneuTrac е революционно изобретение, демонстриращо нашия ангажимент за устойчиво земеделие, помагайки за опазването на някои от най-ценните земеделски активи.”

PneuTrac ще бъде представена за 1-ви път на Агритехника 2017 (Agritechnica), от 12 до 18 Ноември в Хановер, Германия. Повече информация може да получите по време на Прес-конференцията на Trelleborg на Агритехника, която ще се състои в Понеделник,  13-ти Ноември 2017.
 

Trelleborg Wheel Systems е водещ световен производител на гуми и колесни решения за селскостопански и дърводобивни машини, мотокари и други товаро-разтоварни машини. Компанията предлага тясно специализирани решения за повишаване на производителността на клиентите. Производствените мощности на компанията са ситуирани в Италия, Латвия, Бразилия, Чешка Република, Сърбия, Словения, Китай, Шри Ланка, Швеция и САЩ. www.trelleborg.com/wheels

Trelleborg е световен лидер в инженерните полимерни решения, които уплътняват, изолират и предпазват критични приложения в тежки работни условия. Нашите иновативни инженерни решения подобряват резултатите на клиентите по един устойчив начин. Trelleborg Group има годишни продажби от около 31 Млрд. Шведски крони (EUR 3.23 млрд., USD 3.6 млрд.) в над 50 държави. Групата включва пет бизнес сегмента: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions и Trelleborg Wheel Systems, както и операциите  на Rubena and Savatech. Акциите на Trelleborg се търгуват на Фонддовата борса от 1964г.и фирмата е регистрирана на NASDAQ Stockholm, Large Cap. www.trelleborg.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.