1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тurbo Planter – най-добрите сеялки за Nо-Till полетата

Тurbo Planter – най-добрите сеялки за Nо-Till полетата

Агримат БГ - официален представител на аржентинския бранд Pierobon

Официален представител у нас на аржентинския бранд Pierobon, който има над 60-годишен опит в производството на прецизни, високотехнологични No-Till сеялки, е фирма Агримат БГ. Това е пионерът във въвеждането на No-Till технологиите в България.

Какво трябва да знаем за сеялките за директна сеитба Тurbo Planter на Pierobon?

Новият модел сеялка е продукт на дългогодишни разработки и проучвания от страна на производителя Pierobon. Работният й орган притежава множество патентовани нововъведения, които не се срещат при никоя друга сеялка, предлагана на нашия пазар. Той е снабден с изсяващи апарати и контрол на натиска Precision Planting, както и с двудисков работен орган - система FILAM.

Най-важното при тази патентована система е, че заточената част на дисковете е от вътрешната страна. Така те се допират в граница до 25 мм, което означава, че дори да се износят по своя диаметър, остават достатъчно остри и продължават перфектно да работят с предната си част, разрязвайки със своя атакуващ ръб растителните остатъци и отваряйки перфектната бразда в почвата. Това гарантира добро поставяне на семената в семенното легло от началото до края на сеитбената кампания. Поради тази причина не се налага обслужване или подмяна на дисковете по време на кампанията и фермерите могат спокойно да й се посветят изцяло.

Следващото патентовано решение е металният диск от вътрешната страна на опорното колело. Уникално решение тук е затварящото колело. След като дисковете са отворили браздата, те се забиват на около 1,5 см отстрани и връщат почвата на място там, където е била. Браздата се затваря не с притискане, а с придърпване. Така почвата остава лека и рохка върху поставеното семе, а след дъжд или поливане не се образува почвена кора, което позволява по-лесното пробиване на растението след неговото покълване. Семето на практика е обгърнато в почвата, а не притиснато от нея.

Работната ширина на сеялката, с която работи Александър Китев, първият в България Но-тилър, е 8,40 м. Тя е с 20 работни органа на 42 см междуредие, което е допълнително предимство на този модел. По-тясното междуредие се засенчва в по-ранен етап от развитието на културата, при което почвата се нагрява по-малко и влагата в нея се запазва. Сеялката е с торовнасяне при семената. Допълнително удобство в нея са двата бункера – отделни за семена и за тор, всеки с вместимост по 2 400 л. Скоростта на сеитба е 8 км/ч. Така се постигат около 600 дка на ден.

Този тип сеялка Pierobon се предлага с до 20 м работна ширина, както и с междуредие 52,5 или 70 см.

Високата производителност, прецизност и надеждност на Pierobon Turbo Planter са без алтернатива на българския пазар. No-Till технологиите, които стават все по-актуални както в цял свят, така и у нас, имат сигурен партньор в лицето на Агримат БГ.

Pierobon и Агримат БГ разбират важността на добрата сеитба!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.