1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ не пропускайте: Българска селекция при пшеницата – защо да й се доверим

В АГРОФОРУМ не пропускайте: Българска селекция при пшеницата – защо да й се доверим

И още: Как надеждно и дългосрочно да унищожите складовите неприятели

Какво ще видите в предаването: акценти от жътвената кампания. Заедно ще обходим опитни и масови полета в различни части на страната, за да потърсим отговори – коя е успешната селекция за нашите почвено-климатични условия. Първо ще ви заведем на жътвата край село Тополи, където бяха прибрани посеви с два български сорта пшеница за производство на базови семена. Какви са характеристиките на българската селекция? Конкурентна ли е тя на западната?

За всеки един бизнес информацията е особено важна. В пълна сила това се отнася и за земеделието, където всеки стопански сезон започва с нови продукти и иновации. Те бяха във фокуса на семинар в гр. Стара Загора.

Проблемът със складовите неприятели вече има своето решение. На ваше разположение е високоефективен продукт за унищожаване и дългосрочно предпазване от вредители в празни и пълни складови помещения.

Възможно ли е да получим добив над 2 тона от декар от царевицата и кои са важните фактори за интензивната технология на нейното отглеждане? Това са основните въпроси, около които се обединяват науката и специализираните фирми за торове и препарати. Отправяме се към Пловдив, за да научим какви са заключенията след изведени опити в царевица при поливни условия.

Устойчиви на болести, високодобивни, с високо маслено съдържание – такива хибриди бяха представени на иновативна платформа на полетата на Института по земеделие в Карнобат. Вижте ги и вие.

Те са иновативни, с нова формулация. Предпазват културите от стрес, подобряват почвеното плодородие и  увеличават добивите. Това са торовете, благодарение на които в земеделската кооперация в с. Невестино, общ. Карнобат, получават отлични добиви.

В рубриката „Конете на България“ ще ви отведем на хиподрума Венсан в Париж. Той стана арена на малък на пръв поглед, но за България много значим празник за нашето коневъдство и конния ни спорт.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 16.07 - 23.07.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.