1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ не пропускайте: В началото на ноември Болоня ще стане център на световния агробизнес

В АГРОФОРУМ не пропускайте: В началото на ноември Болоня ще стане център на световния агробизнес

И още: Ще ви заведем в единствената в Европа ферма за сьомга кохо

В началото на ноември италианският град Болоня ще стане център на световния агробизнес. Причината – то ще бъде домакин на едно от най-големите и престижни агроизложения.

Рекордни резултати от царевица бяха получени след жътвата на опитните полета в първия у нас Учебен център за иновативни практики. Платформата представи високодобивна американска генетика, поставена при различни условия на отглеждане.

Капково напояване на трайни насаждения. Какви са ползите в дългосрочен план? Темата следва.

Той може да работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Може да го управлявате от място, удобно за вас. Това е първият автономен трактор, който беше сензация на американско агроизложение тази есен.

Следва тема зърнопроизводство. Климатичните аномалии през последните години са основна движеща сила за иновациите в областта на селекцията на семена, а модерните фермери избират изпитаната генетика. Също като зърнопроизводителя Пламен Генчев.

Сега към една стара българска порода - Родопското късорого говедо. В момента 1500 животни от застрашената порода се отглеждат под селекционен контрол в България. Ще ви разкажем за единственото такова стадо в Софийска област.

През 2011 г. на трима ентусиасти им дошла идеята да отглеждат у нас тихоокеанска сьомга. През миналата година развъдникът вече е изграден, а само преди дни – официално открит. Така в самоковското село Горни Окол днес се намира единствената в Европа ферма за сьомга кохо, базирана на сушата.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.