1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ очаквайте: Уникални машини от Украйна за товарене на зърно

В АГРОФОРУМ очаквайте: Уникални машини от Украйна за товарене на зърно

И още: Ефективни решения при почвообработката и сеитбата

Заради очакваното отваряне на подмярка 4.1 от ПРСР с допустими инвестиции в напоителни системи, все повече фермери проучват възможностите и предимствата на различните методи за снабяване на земеделските култури с вода. Ще ви запознаем с успешни практики за напояване на царевица.

Почвообработваща и сеитбена техника, произведена в Норвегия, помага на фермерите да извършат агротехническите мероприятия в срокове и с ниски разходи. А най-голямото улеснение предстои да бъде внедрено в близко бъдеще – с гласови команди да бъде управляван прикачният инвентар.

Българските разработки при почвообработващата техника постоянно се развиват и усъвършенстват. На изложение в Стара Загора бяха показани нови и подобрени машини в отговор на търсенето на българските фермери на функционална, опростена и надеждна техника.

Дори и да разполагате с достатъчна теглителна мощ, за качествените земеделски обработки е необходим прецизен и добре подбран прикачен инвентар. Най-иновативните предложения за този стопански сезон са при плуговете. Специални предложения има и към лозарите и овощарите.

Нови агромашини от Украйна, обезпечаващи съпътстващите дейности за товарене и съхранение на зърното влизат на европейския пазар. Ето с какво някои от тях са уникални.

Всичко, което е нужно за модерно земеделско производство - така можем да обобщим видяното на есенното изложение в Стара Загора. С техническите си възможности и внедрени иновации представените модели провокираха интереса на фермерите.

Машини за строителството, за товаро-разтоварни дейности винаги намират своето място в земеделските стопанства. Също така те могат да бъдат използвани за усвояване на необработваеми площи. Кои са най-новите модели и с какво могат да облекчат работата ви?

Адска суша, последвана от внезапен проливен дъжд. Типична климатична обстановка през това лято. След тези катаклизми в землището на село Победа присъствахме на прибиране на слънчоглед. Сигурно няма да повярвате, но комбайните там жънат добри добиви.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 26.09.-03.10.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.