1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ очаквайте: В Хановер се проведе най-голямото изложение за агротехника

В АГРОФОРУМ очаквайте: В Хановер се проведе най-голямото изложение за агротехника

И още: Изложба на овце от породата Ил дьо Франс

В Хановер се проведе най-голямото изложение за агротехника. То е световен център за иновации и нови разработки в индустрията. През тази година събитието чества 30-тия си юбилей.

В рамките на изложението в Хановер бяха раздадени престижните награди „Трактор на годината“ в четири категории. Призовете се определят от 23-ма представители на авторитетни агромедии в Европа, включително и от България.

София беше домакин на престижни международни изложения на хранително-вкусовата индустрия, които протекоха при силен чуждестранен интерес. Близо 400 компании показаха нови продукти и тенденции в сектора. Събитията бяха уважени от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Тръгваме с Диана Александрова на кратка разходка в изложбените зали, за да видим кои са акцентите и да се запознаем с някои от най-атрактивните продукти.

Изложба на породисти овце се проведе край добруджанското село Царевец. Организатор на проявата е Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България, която отбелязва 10 години от създаването си. Повече подробности в репортаж от Добрич.

Как земеделските производители се адаптират към променящите се климатични условия. Безспорно с помощта на новите технологи както при агротехниката, така и при селекцията на семена. Нека видим какъв е бил подходът на Константин Стоилов от община Несебър.

Тракторите до 140 конски сили са едни от най-използваните на полето тази есен, твърдят земеделски производители. Защо този мощностен диапазон е предпочитан, ще ни разкаже Мирослав Николов, машинен инженер.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 14.11- 21.11.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.