1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Последните иновации в бранша – само на БАТА АГРО Есен в Стара Загора

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Последните иновации в бранша – само на БАТА АГРО Есен в Стара Загора

И още: Как храненето на слънчогледа се отразява върху добивите

В Стара Загора се проведе есенното издание на най-голямото изложение за агротехника у нас. То представи последните тенденции и иновации в бранша.

В присъствието на нейно превъзходителство Британският посланик у нас Емма Хопкинс на изложението за агротехника в Стара Загора бяха представени премиери при английските машини.

На изложение в Добрич вниманието на земеделците привлече машина за подготовка на почвата преди сеитба на рапица. Да видим дали е икономически ефективна.

И още за есенната кампания. Обработка на почвата, при която се запазва влагата и след едно минаване може да пристъпите към сеитба. Това е безоранната технология, която беше показана в полеви условия в районите на Разград, Шумен и Стара Загора.

Още една иновация в АГРОФОРУМ. Това е технологията на обработка на почвата, наречена стрип тил. Тя стои в основата на съвместен проект между семенарска кмпания и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Кои листни торове могат да помогнат на слънчогледа да преодолее стреса и да бъдат получени високи добиви? Отговори на тези въпроси вече имат земеделските стопани Самир Хюсеин и Георги Телкиев, които при храненето на маслодайната култура са ползвали консултации на специалисти по торенето.

В помощ на производителите на житни култури и рапица. Кампанията стартира с добри предложения и иновативни продукти за растителна защита.

Над 100 земеделски производители взеха участие в първия по рода си у нас полски ден, посветен на пипера. Идеята беше да се подчертае ключовата роля на нова селекция хибриди и ползата от тяхното внедряване в зеленчукопроизводството.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 03.09-10.09.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.