1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Кои са новостите при микрогранулираните торове

В АГРОФОРУМ ще видите: Кои са новостите при микрогранулираните торове

И още: Как турски хибриди слънчоглед се справят със засушаването тази година

Ден на соята събра над 130 експерти, гости и стопани от страната и чужбина. На опитно поле край Кнежа беше представена опитна платформа от домакините семейство Горанови. Вниманието на участниците привлече френска селекция при соята.

Водещ световен бранд в производството на телескопични товарачи отбеляза излизането на 500-хилядната бройка с лимитирана серия от 80 машини. Те са разработени в специална юбилейна цветова комбинация и са брандирани с отличителния знак „500 000“. Един от уникалните товарачи вече е в България и ще присъства на по-значимите събития в агросектора.

На изложение в Добрич земеделски производители от района на Добруджа се започнаха с новостите при торовете, ПРЗ и семената, които ще им бъдат от полза през новата стопанска година.

Американски и турски хибриди при слънчогледа бяха представени на открити полски дни край селата Овчарово и Житница. Акцент беше поставен на внедрените гени за устойчивости на хибридите, така че да бъдат конкурентоспособни.

Отново се връщаме на темата за соята. По-рано в предаването ви показахме високодобивни сортове, които се изпитват от земеделския стопанин Борислав Горанов. Самият той сподели пред нашата камера, че инвестицията в отглеждането на соя е по-малка, отколкото при другите култури. Не бива да се пести обаче за растителна защита.

В Деня на соята край Кнежа беше представена цялостната технология на отглеждане на културата. Време да видим как тя може да бъде прибрана бързо и без загуби.

Български почвообработващи машини бяха показани на изложение в Добрич. Идеята е земеделските стопани да се запознаят с най-новите и ефективни решения за подготовка на почвата за предстоящата нова сеитбена кампания.

 

Време е да видим най-добрите помощници в растениевъдните стопанства и животновъдните ферми. Последните модели при телескопичните товарачи, мини челните товарачи и багер товарачите бяха показани на изложение в Добрич.

 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 22.08.-29.08.2015г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.