1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Край село Загоре се проведе демонстрация с акцент прикачна техника

В АГРОФОРУМ ще видите: Край село Загоре се проведе демонстрация с акцент прикачна техника

И още: Семинари, посветени на рапицата край Плевен и Варна

И тази седмица сме в различни краища на страната, за да ви покажем новите технологии и модерните тенденции при семената и земеделската техника. Присъствахме на семинари, посветени на рапицата край Плевен и Варна. Край село Якимово видяхме последните разработки при италианските трактори и английските товарачи, а край село Загоре се проведе демонстрация с акцент прикачна техника. 

Всичко това – тази седмица в предаването. Започваме с поредното мащабно събитие от серията Field days – този път край плевенското село Каменец. Турът продължи край гр. Тутракан и завърши край добричкото село Дропла. И трите срещи преминаха под знака на иновациите при тракторите, пръскачките, зърнокомбайните и прикачната техника. 

Ново поколение хибриди рапица беше представено на семинари в Плевен и Варна. На срещите бяха засегнати въпроси, свързани с получаването на високи добиви от маслодайната култура. Преди това – становището на агрономите, постиженията на селекционерите и опита на земеделските производители. 

Модерни и интересни за съвременните агропроизводители модели трактори и товарачи бяха представени на полето край село Якимово. Успяха ли, както се казва, машините да намерят собствениците си – ще ви предложим едно пътуване до област Монтана.

Модерните технологии навлизат във всяка сфера на бизнеса. Особено чувствителна е тази тенденция в земеделското производство, където надпреварата с времето и стремежът към все по-добро качество на работа вече са пословични. Сега се отправяме към Югоизточна България, за да присъстваме на демонстрационна жътва на пшеница с най-големия конвенционален комбайн в света.

Земеделският производител Камен Йорданов получи над тон зърно от декар от френски сорт пшеница. Невероятно, но факт. Ето неговата история.

Край село Загоре се проведе демонстрация с акцент прикачни машини. Предстои да видим най-новите инженерни разработки при почвообработващата и сеитбената техника. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.