1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Нови американски сеялки показаха бърза и прецизна сеитба край село Търнак

В АГРОФОРУМ ще видите: Нови американски сеялки показаха бърза и прецизна сеитба край село Търнак

И още: Български фермери гостуваха във фабрика за производство на зърнокомбайни в Бреганце, Италия

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще бъдете с нас в Италия. И ако туристите я свързват най-вече с древната й история, прекрасното вино и пицата, то земеделските производители, посетили градчето Бреганце, могат да ви разкажат как се произвеждат едни от най-иновативните зърнокомбайни в света. Екип на АГРОФОРУМ беше част от група български фермери, които наскоро се завърнаха от това знаково място в агроиндустрията.

Стартира иновативен проект, наречен "Университет под небето", в рамките на който аграрни студенти ще получават практически познатия за най-новата селекция и модерните технологии при производството на различни земеделски култури. С какво тази инициатива ще подобри мотивацията и шансовете им за професионална реализация – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Нови технически решения за пролетната сеитба бяха показани край село Търнак, област Монтана. Основният акцент беше поставен върху американски сеялки, благодарение на които ще засеете прецизно и в срокове.

Масовото разпростра­нение на плевели в обработваемите площи създава сериозни проблеми при отглеждането на царевицата. Това може да бъде решено чрез прилагане на подходящи хербициди.

Как пролетната сеитба може да бъде изпълнена в срокове и то с изключителна прецизност? Отговорът е един: с иновативна и високопроизводителна техника. Именно такава привлече вниманието на десетки фермери, които се събраха на демонстрация край Русе.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 04.05.-11.05.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.