1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Растителна защита за максимални резултати в земеделието

В АГРОФОРУМ ще видите: Растителна защита за максимални резултати в земеделието

И още: Как сребърни наночастици в листен тор действат на земеделските култури

Ще ви заведем на няколко локации в различни части на страната, за да видим как се представят нови хибриди царевица и слънчоглед. Ще ви покажем и ефекта от приложени иновативни продукти за растителна защита. Сега ще ви запознаем със земеделския производител Константин Стоилов, който през годините е направил прецизен подбор на семената при есенните и пролетните култури. Вижте на какви характеристики залага той, за да е сигурен, че и в добри, и в неблагоприятни години ще има високи добиви.

Как да засилите имунитета на растенията и да им помогнете по-лесно да преодолеят стресовите условия. Отлично решение е изполването на листни торове. Да видим как ги прилага земеделската кооперация в свищовското село Царевец.

Следващата ни дестинация е землището на село Горно Александрово, обл. Сливен. Там заснехме опитни полета с нова селекция при царевицата и слънчогледа. Домакинът на полския ден Илия Илиев не е пренебрегнал прецизната растителна защита.
В следващите минути ще ви представим приложението на тор, базиран на нанотехнологиите. В основата му са сребърните наночастици. Ето повече за тяхното благотворно въздействие върху растенията.

Отговаряйки на промените на климата, световните селекционери създават сортове и хибриди, все по-устойчиви на стресовите фактори. Точно такива, каквито видяха гостите на открития полски ден край варненското село Неофит Рилски.

Агро Арена край добричкото село Попгригорово запозна земеделски производители от Североизточна България с последните новости в областта на растителната защита.
Как да увеличим доходите от рапичното производство и да изберем най-правилната технология – това обсъдиха по време на семинар земеделски производители от Североизточна България.

Успешни растителнозащитни практики бяха демонстрирани край добричкото село Сенокос. Присъстващите близо 500 земеделски производители се запознаха с различни варианти за опазване на културите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 11.06 - 18.06.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.