В Болоня стартира изложението EIMA International 2018

Акцент са иновациите при земеделската и градинската техника

Високи технологии и динамичен растеж – това са основните акценти на международното изложение EIMA International 2018, което официално беше открито в италианския град Болоня. Традиционното събитие показва последните новости при земеделската и градинската техника. То се провежда за 43-ти път, като негов традиционен организатор е Федерацията на италианските производители на земеделски машини.

EIMA International 2018 показва най-новите разработки в бранша, представени от 1950 компании от 40 държави. По традиция организаторите награждават иновативни продукти и технологии, които показват напредъка на световната агроиндустрия. Очакват се посетители от 150 страни, както и официални делегации от 70 държави.

Богатата съпътстваща програма включва презентации на продукти от производители, както и теми, свързани с използването на биометан в земеделието, опазването на водните ресурси, иновации в земеделския и горския сектор с цел енергийна ефективност, оползотворяване на растителни остатъци, прецизни и дигитални технологии, новости в сектор напояване, кръгова биоикономика и много други.

Важен акцент е церемонията по награждаването на победителите в конкурса „Трактор на годината“ за 2019-та. Тази година финалистите са общо 10 трактора от 9 световни бранда. Член на журито на конкурса от България е Светла Гърбешкова, представител на списание „АгроКомпас“.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.