1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В Добрич започва 19-ото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него"

В Добрич започва 19-ото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него"

Панаирът ще продължи до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс "Простор"

В Добрич започва 19-ото Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него". То ще продължи до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс "Простор". Организатор е "Добрички панаир" АД. Официалното откриване е от 10.00 ч. в присъствието на зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова

В панаира ще вземат участие 150 фирми от Гърция, Румъния, Сърбия, Холандия и България - производители, търговци и научни институти. 20 от тях се представят за първи път. 26 са изложителите от Добричка област. На информационен щанд на Министерството на земеделието и храните ще бъде представена Програмата за развитие на селските райони.

На изложението ще има и българо-румънски щанд, изпълнен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество", по който работи ТПП-Добрич. Ще присъства и Посолството на Република Полша - Отдел за промоция на търговията и инвестициите.

Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени от 20.00 часа по време на официална вечеря. Те са в категориите "Търговско представителство" и "Български производител".

От тази година Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" ще има съпътстваща културна програма. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала "Добротица". В четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите "Мелодия", "Траяна", "Добруджански авлиги" и "Извор".

Със старта на международното специализирано изложение, от 10.30 ч. ще бъде открита и пътуващата фотоизложба на деца, заченати ин витро - "Ангели с мисия". Кампанията е на Фондация "Искам бебе" и "Добрички панаир" АД под наслов "Зрънце живот".

На централната алея до информацията на "Добрички панаир" ще бъде поставена каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел "Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година", съобщават още организаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.