1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В Германия се проведе атрактивно състезание с трактори

В Германия се проведе атрактивно състезание с трактори

В надпреварата взеха участие мощни самоделни машини от цяла Европа

В Германия се проведе атрактивно състезание с трактори, в което взеха участие мощни самоделни машини от цяла Европа. Те трябваше да издърпат тежки ремаркета на разстояние от 100 метра за възможно най-кратко време.

Трактористи от цяла Европа са събраха в Северозападна Германия в малкото градче Фучторф. Първоначално всички трактори трябваше да минат през специална проверка, за да бъдат допуснати в състезанието.

"Това не са обикновени трактори. Нашите машини се движат със стари двигатели от самолети с мощност между 9 и 10 хиляди конски сили. Има много възможности за направата им, затова всички трактори трябва да отговарят на строги критерии", сподели участник, цитиран от БНТ.

Водачите на тежките машини буквално рискуват да се издигнат във въздуха в първите метри след старта. Тракторите им се задържат на земята само благодарение на тежките платформи, прикачени към тях. Повечето състезатели успяха да изминат трасето за няколко секунди, но не бяха малко и тези, при които се появиха проблеми и дори не успяха да запалят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.