1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В новото издание на АГРОФОРУМ: Иновации в агротехниката, торовете и растителната защита

В новото издание на АГРОФОРУМ: Иновации в агротехниката, торовете и растителната защита

Как в Южна Африка произвеждат уникалния тор от кафяви водорасли – гледайте предаването и ще научите

Модерно земеделие без съвременна техника е немислимо – това всеки го знае. Знаят го и производителите и търговците на селскостопански машини. И затова, за да е максимално близо и полезна на фермерите от региона, в Русе една от водещите компании в този бранш откри нова търговско-сервизна база. Повече за придобивката в дунавския град ще можете да видите в новото издание на АГРОФОРУМ.

Гледайте предаването, за да научите още новини по темата за агротехниката. Този път – родно производство. Не подценявайте продуктите made in Bulgaria, защото нашите производители не изостават и крачка от световните тенденции в индустрията и всяка година представят иновативни продукти – сред тях дискови брани, култиватори, плугове и много други.

И като сме на вълна иновации, от техниката да продължим в друга сфера – торовете. Миналата седмица ви показахме уникален растежен стимулатор, произведен от… кафяви водорасли. Сигурно сме ви заинтригували с интересната разработка на южноафриканските специалисти, затова този път ще видите и технологията за произвеждането на течния тор, който между другото е одобрен и за употреба в биологичното земеделие.

А знаете ли, че органични торове и биостимулатори могат да се произвеждат и от царевица? За тези също новаторски продукти ще научите, ако останете с предаването. Какви ценни съставки и свойства притежават продуктите и как да ги използвате – отговорите само в АГРОФОРУМ.

За да получите добър добив обаче, само торове няма да са ви достатъчни. Важно е също да осигурите надеждна защита на посевите от болести. Ето защо, на помощ тук идат фунгицидите. Все повече зърнопроизводители разбират това и не пестят пари за качествени растителнозащитни продукти. За да научите повече, ще ви срещнем с мениджъра на световна агрохимическа компания.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.