1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В новото издание на АГРОФОРУМ: преди старта на приема на документи по мярка 121 – полезни съвети за кандидатите

В новото издание на АГРОФОРУМ: преди старта на приема на документи по мярка 121 – полезни съвети за кандидатите

И още: интересни репортажи на тема агротехника и растителна защита

В предишното издание на АГРОФОРУМ ви информирахме за страхотните възможности, които дава мярка 121 за стопаните, които отглеждат кокошки-носачки и свине, също за млечните ферми от втора и трета категория, а и да не забравяме онези, които все още не са изпълнили изискванията на Нитратната директива. По тази мярка могат да кандидатстват и конвенционални стопанства в преход към биологично производство. Ако вие сте сред някои от тези земеделски производители, даже да сте пропуснали миналата седмица, гледайте новия брой на предаването, за да получите ценни и практични насоки как да кандидатствате през юли. Съвети ще ви даде Искра Боцева, главен експерт в ДФ „Земеделие“. От нея ще научите какви са процедурите, за какво да внимавате най-много и как освен предвидената помощ по мярката плюс допълнителната държавна субсидия можете да получите и кредит при изключително изгодни условия от фонда.

Това обаче далеч не е всичко интересно, което ще видите в новото издание на АГРОФОРУМ. Очакват ви куп интересни изненади отново на тема агротехника. Ще ви запознаем с плугове, направени от материал със здравината на диамант. Не ви се вярва ли? Гледайте и ще видите! Ще ви срещнем и с една иновация, особено подходяща за зърнопроизводителите и животновъдите – ремарке, което се разтоварва чрез… избутване.

От предаването ще разберете още какви са последните иновации в българските дискови брани и какви са параметрите на най-големия плуг, произведен у нас.

И като стана въпрос за рекорди – ще ви покажем комбайна, който принадлежи към генерацията зърноприбиращи машини, постигнали рекорд по жътва. Производителността на модела CR8090 на New Holland е 500 дка на ден. Сигурно не ви се вярва? Още по-интересното е, че той вече е закупен от български земеделски производител, обработващ 5 хил. дка земя. Как ще си възвърне инвестицията – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И в предаването ще продължим с още иновативни машини – световни премиери, които вече са в България. Ще ви покажем два трактора, носители на престижни призове и покорили фермерите със своята висока производителност и нискък разход на гориво. Това е много актуално, особено в днешно време, когато на дневен ред излиза екологичното мислене, а цените на горивата вървят уверено нагоре.

Но и с това полезната и интересна информация не се изчерпва. Да не забравяме и темата растителна защита. От нас ще научите как да използвате фунгициди не само за да опазите надеждно рапицата и слънчогледа от болести, но и да стимулирате развитието им. А това ще ви гарантира високи и качествени добиви.

 Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.