1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Valtra спечели наградата „ТРАКТОР НА ГОДИНАТА 2018“ на Агритехника

Valtra спечели наградата „ТРАКТОР НА ГОДИНАТА 2018“ на Агритехника

Изборът бе направен от 23 независими журналисти, представляващи 24 европейски селскостопански списания

VALTRA T254 Versu със SmartTouch подлакътник спечели световно признатите награди  “Трактор на годината 2018“ и „Най-добър дизайн за 2018“ на изложението АГРИТЕХНИКА 2017 в Хановер. Освен това, моделът Valtra A114 на най-новата серия А беше сред петте финалисти в категорията "Най-добра техника".  Изборът бе направен от 23 независими журналисти, представляващи 24 европейски селскостопански списания. „Трактор на годината“ е  една от най-престижните награди за индустрия, признание за иновация, технология и представяне. За Valtra това е първата награда “Трактор на годината“ в историята.

Журито защити решението си за наградата "Трактор на годината", така:
"Valtra създава нов стандарт при интуитивно управление; тракторът като цяло предлага високо ниво на комфорт, производителност, ефективност и многофункционалност.
Стандартно монтираният подлакътник SmartTouch с 9-инчов сензорен екран, интелигентният многофункционален лост и новия хидравличен джойстик осигуряват най-добрия и най-лесен потребителски интерфейс в индустрията. Той позволява на водача да контролира и управлява  почти всички настройки на двигателя, трансмисията, хидравликата, AutoGuide, Телеметрията и т.н. Всъщност това е нов начин на работа с терминал на трактор. "

И продължавайки по-нататък за наградата за най-добър дизайн на модела, журито каза:
Удивително е как една марка може да се промени (гледайки 10 години назад), когато правилните дизайнери се грижат за стила. Valtra Versu T254 с SmartTouch представлява много красиво изглеждащ, модерен и елегантен трактор.

"Присъждането на тези важни награди и признанието към финалиста  е невероятно и изключително продължение на многобройните признания и награди, които нашите модели от 4-то поколение получиха, откакто бяха пуснати за първи път през 2014 г. Valtra T254 с подлакътник SmartTouch демонстрира нашето постоянно развитие на Valtra с фокус към надеждността, лекотата на използване и интуитивните  решения, така че фермерите да могат да се наслаждават на работа с продуктите на Valtra и да се възползват максимално от ползите на бързо развиващата се технология ", коментира Mikko Lehikoinen, маркетинг директор на Valtra Inc.


Последният модел на Т-серия, Valtra T254 Versu бе представена през Юни тази година, а доставките към клиенти започнаха още през Август. Valtra T254V е истинска работна машина и сега със Smart Touch осигурява всички най-нови инструменти за прецизно земеделие със същия потребителски интерфейс за контрол на трактора. Със SmartTouch powershift задвижването е допълнително подобрено – да управляваш Powershift трактор, все едно че управляваш CVT трактор  - това е целта. С увеличена мощност от 271 к.с. той е най-мощният модел от серията Т.
   

Valtra SmartTouch – по-лесно и от вашия Smart phone
Valtra T254 Versu идва с новия лесен за използване потребителски интерфейс SmartTouch. Той е проектиран и разработен във Финландия  и е награден с Red Dot награда за дизайн през април 2017 година.

SmartTouch  разполага с напълно интегрирана технология: Guidance, Isobus, AgControl и TaskDoc. Новият подлакътник за управление увеличава продуктивността на всяка комбинация от трактор и инвентар и облекчава натоварването на водача. Всеки водач и всяка операция могат да имат индивидуален профил, който настройва всички конфигурации в трактора за секунди. Всяка промяна, която правите, с изключение на настройките на терминала, автоматично се запаметява в активния профил.

9-инчовият терминал е по-лесен и по-интуитивен за управление, отколкото модерен смартфон. Функциите на терминала могат да бъдат достигнати с максимум две кликвания или натискания, а дизайнът прави невъзможна загубата в менюто. Всеки един водач, без значение дали е използвал досега тъчскрийн екран или не, може да използва този терминал след съвсем кратко практикуване.

Интелигентен задвижващ лост – управлявайте powershift като безстепенна CVT

Моделът Versu революционизира начина, по който powershift трактора се управлява. Скоростта може да се увеличи чрез натискане на лоста за задвижване и да се намали чрез издърпване, като същевременно се запази ускорението при пълен контрол през цялото време. Няма превключвател  между режимите за работа с  лост и педал, тъй като те работят в перфектна синхронизация през цялото време. Управлението с лост за управление е нова функция, която дава по-голяма гъвкавост на оператора. Valtra Versu е единственият Powershift трактор в света, подходящо задвижван с лост за управление.

5-степенната трансмисия Powershift покрива 4 основни и 2 бавни диапазона, осигуряващи 30 скорости в двете посоки. Превключването  е прецизно и без усилие, напълно независимо, изпълнено напълно автоматично или ръчно посредством лоста.  Моделът притежава също и Hill-hold функцията на Valtra, осигурявайки лесен старт само чрез натискане на педала на газта, дори и при стръмен терен, и революционният патентован хидравличен асистент, който дава повече хидравлична мощност автоматично – стационарно или при движение, без да влияе върху скоростта на движение.

Както и при другите модели от 4-тото поколение на Valtra комфортът, издръжливостта, многофункционалността и скандинавският дизайн с висока функционалност и изключителна  видимост, са стандарт и в T254 Versu.
Моделът има функции, които другите powershift трактори не притежават. Те могат да отговорят на потребностите на всеки клиент, като не забравяме и за уникалната системата за управление в обратна посока TwinTrac на Valtra или за кабината SkyView с изключителна видимост назад.

За Valtra
Valtra Inc. разработва, произвежда , продава и сервизира Valtra трактори, които са индивидуализирани според клиентските потребности. Известни с многофункционалността и надеждността си, тракторите Valtra са конструирани да осигуряват висока производителност при трудни условия на работа и на екстремни терени. Valtra е световна марка на корпорацията  AGCO, водещ производител на трактори в Скандинавските страни и една най-популярните марки в Латинска Америка.
www.valtra.com


За AGCO
АGCO (NYSE: AGCO ) е световен лидер в разработването, производството и дистрибуцията на селскостопански машини . AGCO подкрепя продуктивното земеделие чрез пълна гама машини и необходимото за тях обслужване.  Продуктите на AGCO се продават чрез пет основни бранда, Challenger® , Fendt® , GSI® , Massey Ferguson® и Valtra®, подкрепени от Fuse® технологията за прецизно земеделие и оптимизиране на обслужването, и се разпространява в света чрез комбинация от приблизително 3000 независими дилъри и дистрибутори в над 130 страни по света. Основана през 1990 г. , AGCO е със седалище в Duluth , GA , САЩ. През 2016 г. , AGCO има нетни продажби от $ 7.4 милиарда . За повече информация, посетете http://www.AGCOcorp.com . За фирмени новини , информация и събития , моля да ни последват в Twitter : AGCOCorp . За финансови новини на Twitter , моля следвайте хаштаг #AGCOIR .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.