1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Висококачествена жътва с CASE IH AXIAL FLOW 8240

Висококачествена жътва с CASE IH AXIAL FLOW 8240

Titan machinery Bulgaria представи предимствата на роторната технология край село Царевци

Висококачествена жътва демонстрира Тайтън Машинъри в землището на село Царевци. Прибирането на реколтата беше поставено в нивите на ЗКПУ „Сеяч“ по стар български обичай – със сърп, паламарка, разчупване на пита и пожелания за плодородие.

След това в нивите навлезе зърнокомбайн Case Axial Flow 82 40, оборудван с хедер с дължина 12,5 метра. Машината осигурява бърза и качествена жътва с минимални загуби, много нисък процент на повредено зърно и идеално качество на сламата. Предварителните изпитания са показали завишена рентабилност до 22 евро на хектар в сравнение с конкурентни комбайни.

Презентацията започна с атрактивно представяне на цялото семейство Axial Flow, концепцията на роторната технология и възможностите, които иновативните машини осигуряват за всяко всяко едно стопанство. След това присъстващите земеделски стопани се запознаха в детайли на полето с Case Axial Flow 8240 и Case Cross Flow 6140.

Атракция за фермерите станаха уникалните опити, изведени директно на нивата с ечемик, които доказаха възможностите на машините. Резублтатите бяха впечатляващи - здраво и чисто зърно без увреждания. 4200 дка са нивите с пшеница в земеделската кооперация. Очакванията на председателя Кирчо Шарков са за бърза и лесна жътва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.