1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Японски технологии в лозарско стопанство край село Главан

Японски технологии в лозарско стопанство край село Главан

Бутиково вино се получава от добре отгледани лозя

В землището на село Главан на лозовите масиви на Заара Истейт беше демонстрирана специализирана лозарска техника, предназначена за производство на грозде, от което се прави бутиково вино.

Специализирани трактори

Тракторите непременно трябва да са компактни и тесни, маневрени, пъргави и комфортни – както е моделът М5071 с мощност 73 к.с., част от специализирана серия на Кубота от 73 до 105 к.с.

Машините са оборудвани с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота. Двигателят има нов електронен контрол на скоростта, с който можете да контролирате оборотите на двигателя. Вместо три резервоара, като при предишните модели, той има само два големи разположени от двете страни отдолу на кабината.

Тракторите се предлагат в две версии на трансмисията съответно едната с 18 предни и задни предавки и комфортна трансмисия с 36 предни и задни предавки и двойна скорост.

Тракторите от тази серия са оборудвани с мощна навесна система, което позволява работа с тежък инвентар, разказа Йордан Борисов, продуктов мениджър в Кубота България.

Голяма, просторна и отлична ергономия – комфортната кабина с равен под осигурява всички предпоставки за приятна и продуктивна работа на оператора. По този начин вниманието ще бъде изцяло върху работата което ще допринесе за по-бързото извършване на задачите.

При работа в лозя и овощни градини високата маневреност е един от определящите характеристики на добрия трактор. Уникалната be-speed система на Kubota, която придава несравнима маневреност с отличен радиус на завиване, съчетана с висока стабилност на движение и безопасност, прави моделите от тази серия подходящия помощник за вас.

Моделите от тази серия са с 5-годишна пълна гаранция, като са включени и три безплатни обслужвания. Възможност за лизинг с 1% годишна лихва или възможност за кредит с 0% лихва.

 

Прикачни гроздокомбайни ALMA

Японските технологии се допълват отлично с демонстрирания френски прикачен гроздокомбайн с марката ALMA, който е около 50% по-евтин от самоходните, като не отстъпва по рентабилност и производителност, подчерта търговският представител Атанас Николов. Прикачният гроздокомбайн е подходящ за стопанства с над 150 дка лозя. Машината е универсална – извършва прибиране на зърната, издухване на листата, сортиране и отделяне на чужди тела. 99% от добрите плодове отиват в бункера, като отстраняването на чепките и сепарирането се извършва директно в лозята.

7 км/ч е работната скорост на прикачния гроздокомбайн, има два бункера с обща вместимост 3 000 литра, като производителността за един работен ден е 50-60 тона.

Използването на такава машина елиминира съхранението, транспортирането, обработката на отпадъците и почистването на оборудването във винарната.

Универсално високопроходимо транспортно средство

RTV X 1110 на Кубота, което също беше показано край село Главан, е универсалното високопроходимо превозно средство, оборудвано с трицилиндров дизелов двигател Кубота с водно охлаждане. Тясното му междуосие позволява да бъде управлявано по екстремно неравни и хълмисти терени. Машината е икономична, с хидростатична трансмисия, с независимо управление на четирите колела и независимо окачване за по-голям комфорт. Като опция може да бъде оборудвана с предно и задно стъкло и врати, както и с климатик.

RTV X 1110 на Кубота може да се използва като помощно транспортно средство в малки, средни или големи стопанства, животновъдни ферми, хотелски комплекси, голф игрища и много други.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.