1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За едно денонощие в Смолянско са разбити два склада, в които се съхраняват бракувани пестициди

За едно денонощие в Смолянско са разбити два склада, в които се съхраняват бракувани пестициди

Преди два дни бе разбит друг склад с пестициди в Чепеларското село Орехово

 

Разбит е втори склад, съхраняващ бракувани пестициди в Смолянско за последните 24 часа, съобщават от Областната дирекция на mолицията. Този път ограбеният склад е в град Смолян, край затворническото общежитие в Герзовица. Сигналът за произшествието е подаден от инспектор Георги Глушков, който при проверка в района на склада е открил отвор в една от тухлените стени на помещението, през който е извършена кражабата. Извършителите на взлома и количеството на откраднатите пестициди са в процес на изясняване.

От полицията са уведомили и Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, според която няма опасност за населението в района. Отровните вещества, съхранявани в склада ще бъдат унищожени.

Сигналът за втория разбит склад е подаден след като Постоянната комисия по бедствия и аварии нареди непрекъсната охрана на двата склада на територията на община Смолян. Мярката бе взета в резултат на взривовете в Челопечене и с цел превенция на подобни случаи в региона.

Преди два дни бе разбит друг склад с пестициди в Чепеларското село Орехово. От него бяха откраднати 35 кг отровни препарати за борба с листни въшки.

Експерти коментират, че най-вероятно извършителите са граждани, които използват местните складове с препарати за всяване на паника сред населението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.