1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За първи път българските фермери ще могат да дадат своя глас за „Трактор на годината”

За първи път българските фермери ще могат да дадат своя глас за „Трактор на годината”

Ще го направят чрез гласуване в agro.bg и в сайтовете на Агрофорум и „АгроКомпас”

За първи път през 2012 г. българските фермери ще могат да посочат своя фаворит сред тракторите, участващи в престижни световни конкурси, организирани от Асоциацията на аграрните журналисти, като победителите традиционно се награждават на двете световни изложения – Eima в Болоня (Конкурс „Трактор на годината”) и Agritechnika в Хановер, където тракторите получават златни и сребърни медали.

Своя глас фермерите ще могат да дадат чрез интернет портала agro.bg и на сайтовете на предаването Агрофорум и списанието „АгроКомпас” до 31 септември 2012 г. След като данните бъдат обобщени, Цветан Гърбешков, управител на Агромедия Груп, който е член на световното жури за определяне на победител в престижните конкурси, ще даде своя глас за печелившата машина на 10 октомври в Рим по време на среща на журито, състоящо се от 22 аграрни журналисти от Европа, представители на най-големите земеделски издания от Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Германия, Гърция, Холандия, Унгария, Англия, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Португалия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Ирландия.

Всеки член на журито избира своя фаворит в категориите и тракторът, събрал най-много точки, ще бъде включен в списъка с номинации. Във всяка категория за първото място ще се състезават общо 7 трактора от един и същи клас. Преди това обаче всеки член на журито трябва да е тествал избраната машина в полеви условия, както и да бъде събрана информация за мнението на клиентите.

Всеки фермер в България ще има възможността да гласува чрез специално разработена интернет платформа в www.agro.bg, www.agrocompass.bg и www.agroforum.bg. Журналистите от Агрофорум, agro.bg и списание „АгроКомпас” също ще проследят представянето на машините в действие по време на полеви демонстрации и работа в реални условия, при посещението им при фермери и клиенти на машините претенденти.

Техническите характеристики, които ще бъдат оценявани по десетобалната система са:

1. Двигател
2. Трансмисия
3. Лекота при опериране с електронното оборудване в кабината и възможността за командване на технологичните процеси от кабината
4. Хидравлика
5. Комфорт в кабината
6. Иновативни технически характеристики
7. Дизайн
8. Съотношение между цена и мощност на трактора
9. Допълнително оборудване

Списание „АгроКомпас” – най-голямото, най-луксозното и най-авторитетното издание на нашия пазар, ще се съобрази с мнението на българските фермери, които за първи път ще имат възможност да гласуват за своя фаворит. По време на изложението Eima в Болоня, което ще се проведе от 7 до 11 ноември 2012 г., ще бъдат обявени победителите в конкурса „Трактор на годината” в категориите „Трактор на годината”, „Най-добър специализиран трактор” и „Златен трактор за дизайн” за 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.