1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Започва „Селското стопанство и всичко за него”

Започва „Селското стопанство и всичко за него”

Форумът ще продължи до 31 август

Над 158 фирми от страната и чужбина са заявили участие в изложението. 37 фирми се включват за първи път във форума. Над 15 държави излагат своята продукция чрез представителствата си в нашата страна. Разнообразна е и съпътстващата програма, подготвена от организаторите от Добрички панаир. Своите най-нови разработки ще покажат Добруджанският земеделски институт, Институтът по почвознание „Никола Пушкаров“ от София, Институтът по земеделие в Стара Загора. Със свои презентации ще се включат Националната служба за съвети в земеделието и ТПП. Специален гост на изложението е водещият руски учен в сферата на биоземеделието Васил Будниченко.

С демонстрация на иновативни почвообработващи машини и технологии за подготовка за сеитба ще се представи фирма Раломекс АД. Водещите семенарски компании KWS Семена България, Лимагрейн България и Пионер Семена България ще представят пред зърнопроизводителите най-новата си селекция, като ще акцентират на предложенията си за есенната кампания.

Атрактивно участие е подготвило българо-американското дружество Тайтън Машинъри България. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с новите модели трактори от серията Farmall А от 65 до 113 к.с., с тракторите CASE IH от сериите Maxxum EP, Puma и Puma CVX, Magnum Efficient Power, Quadtrac 600, със зърнокомбайните от новите серии Axial Flow 130 и 230 EP. На щанда на Тайтън Машинъри фермерите ще имат възможност да разгледат и широка гама от прикачен инвентар с марките Vaderstad, Kverneland, Salford, Merlo, Annaburger и Tecnoma.

Агромедия Груп е сред традиционните участници в изложението. На него компанията ще представи своите вече популярни медийни продукти – списанието АгроКомпас, ТВ предаването Агрофорум и интернет портала AGRO.BG. Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще открие форума от 10:00 ч. в Спортен комплекс „Простор”, гр. Добрич.

Очаква се на събитието да присъстват министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, официални гости от ДФЗ, Селскостопанската академия, областната управа на Добрич, народни представители.

Изложението „Селското стопанство и всичко за него“ в гр. Добрич ще продължи до 31 август.

Програма на изложението...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.