1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ZETOR В НОВА ФОРМА - ПО-БЪРЗО НАПРЕД

ZETOR В НОВА ФОРМА - ПО-БЪРЗО НАПРЕД

Компанията представя на Agritechnica 2017 новите модели UTILIX и HORTUS в сегмента 40 до 70 к.с.

ZETOR TRACTORS a.s. лансира два нови модела трактори - UTILIX и HORTUS, в сегмента 40 до 70 к.с. Те ще разширят гамата универсални трактори, които могат да бъдат използвани в широк обхват приложения за градинарство, леки дейности по озеленяване и комунални услуги или за работа с челни товарачни уредби. Тези трактори ще бъдат популярни също и сред любителите земеделци.

Новата гама UTILIX е съставена от моделите UTILIX HT 45 и UTILIX HT 55; гамата HORTUS включва HORTUS CL 65 и HORTUS HS 65. Тези трактори са надеждни, мощни и лесни за поддръжка. Те ще бъдат лансирани през първото тримесечие на 2018 г.

„В последно време наблюдаваме развитие в сегмента трактори с мощност под 80 к.с. Пазарният дял на този сегмент варира между 10-30% от общите продажби, в зависимост от пазара. Поради това реагирахме на ситуацията, лансирайки два нови модела в четири спецификации на оборудване“, каза Робърт Тод, директор продажби и маркетинг, ZETOR TRACTORS a.s.

Новите трактори са оборудвани с 4-цилиндрови двигатели с мощност от 43, 49 и 67 к.с.

UTILIX

Сърцето на новите трактори UTILIX е 4-цилиндровият двигател. UTILIX HT 45 е с мощност от 43 к.с., докато по-мощният UTILIX HT 55 разполага с 49 к.с. Двигателите отговарят на стандарта за емисии STAGE IIIA. Тракторите са оборудвани с тристепенна хидростатична предавателна кутия, която позволява на оператора да контролира скоростта на трактора с два педала за газта и един спирачен педал. Максималната скорост на трактора е 30 км/ч. Системата от „мокри“ спирачки прави новият трактор безопасен работен инструмент, който отговаря на най-строгите стандарти за безопасност. Хидравличната система на трактора е оборудвана с две маслени помпи с общ дебит от 52 или 56 л/мин съответно. Такъв дебит е достатъчен за работа с челни товарачи и други аксесоари. Увеличаващият комфорта на оператора климатик е стандартно оборудване.

HORTUS

Тракторът HORTUS е оборудван с 4-цилиндров двигател с мощност 67 к.с., който отговаря на стандарта за емисии STAGE IIIB. Тракторът е оборудван с механична предавателна кутия с 24 предавки на преден и 24 на заден ход. Моделът HORTUS HS е допълнително оборудван с PowerShuttle, т.е. може да сменя посоката на движение дори под товар. Максималната скорост на трактора е 40 км/ч и точно както UTILIX също е оборудван със система „мокри“ спирачки. Двете маслени помпи осигуряват на хидравличната система дебит от 60 л/мин. Този трактор е оборудван също и с климатик, който улеснява работата на оператора, особено по време на продължителни и тежки дейности.

„Тези нови трактори са малки и леки, поради което са по-лесни за управление от големите машини. Те могат да бъдат използвани не само за почвообработка и градинарство, но също и в конюшни и други области с ограничено пространство. Благодарение на маневреността си те също така са идеални за комунални услуги,“ добавя Робърт Тод.

Заинтересуваните ще могат да поръчат новите трактори от началото на 2018 г., а първите трактори ще бъдат доставени на клиенти през март 2018 г. Лансирайки UTILIX и HORTUS ще разширим нашето продуктово портфолио (6 модела и 13 трактори през 2018 г.) и ще покрием сегмента от 40 до 160 к.с.

 

Етикети Zetor, нови, модели
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.