1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Зейнеп Еркунт Армаджан е шестата най-успешна бизнес дама в света, осигурила най-бързия фирмен растеж

Зейнеп Еркунт Армаджан е шестата най-успешна бизнес дама в света, осигурила най-бързия фирмен растеж

Генералният мениджър на ArmaTrac е водещ пример за жена-предприемач

Зейнеп Еркунт Армаджан е първата и единствена жена начело на производител на трактори в света. Тя получи ново международно признание за своя успех, като беше избрана от Организацията на жените-президенти (WPO) на шесто място за най-бърз фирмен ръст сред компаниите, ръководени от жени. Така тя получи най-престижната награда, връчвана някога на жена-предприемач от Турция.

WPO, която обединява известни бизнес дами на местно и международно ниво, публикува Седмия си годишен списък с 50-те най-бързо растящи предприятия, собственост на жени или ръководени от такива. За първи път списъкът бе отворен за дами от цял свят. Така три не-американски компании и техните ръководителки намериха място сред първите 50. Генералният мениджър на ArmaTrac влезе на 6-то място в класацията.

„Предприемачите в нашия списък тази година отразяват ресурсите на бизнеса, ръководен от жени. Компаниите имат среден ръст от 203% за последните четири години. Този растеж е особено забележителен на фона на една световна икономика, която се бори срещу кризата. Впечатлява не само финансовият ръст, но и фактът, че дамите печелят в нетрадиционни за тях сфери“, казва д-р Марша Файърстоун, основателка на WPO.

Армаджан, която е сред водещите мениджъри в турското земеделско машиностроене, казва: „Наистина съм щастлива и за мен е чест да получа това признание в името на общността на турските жени-предприемачи. Това постижение принадлежи и на нашите служители, бизнес партньори и фермери. Нашият успех изведе ArmaTrac сред 10-те най-бързо растящи предприятия, водени от жени. Вярвам, че фирмата, която в момента изнася за 20 държави в цял свят, ще продължи по този път на успеха. Няма да спрем да работим за постигане на нашите цели и да представяме Турция по най-добрия начин.“

Биография – Зейнеп Еркунт Армаджан

Родена в Анкара. Завършва основно и средно образование в колежа TED в Анкара и се дипломира в Университета Хачеттепе, факултет по администрация и социални науки, катедра по икономика.

Започва професионалната си кариера в Erkunt Industries, Inc., където заема различни ръководни постове между 1982 и 2006 г.

През 2006 г. основава Erkunt Tractor Industries, Inc. и прекратява дейността си в Erkunt Ind. Inc. Поема поста на генерален мениджър в Erkunt Tractor Industries.

Днес, освен генерален мениджър и председател на Борда на Erkunt Tractor Industries, Армаджан е зам.-председател на Борда на Erkunt Ind. Inc. Тя е основател и президент на ArmaTrac Ltd. в Обединеното кралство.

Членува в:

• Борда на директорите на Съюза на централноанадолските износители и Съюза на износителите на машини и аксесоари
• Борда на директорите на Турската асоциация на производителите на селскостопанска техника
• Съюза на камарите на търговците на транспортна техника
• Асоциацията на турските жени-предприемачи
• Анкарската асоциация на жените в бизнеса
• Асоциацията на възпитаниците на колежа TED

Армаджан е омъжена и има две деца. Дъщеря е на Мюмюн Еркунт, един от пионерите на турската индустрия и член-учредител на Анкарската индустриална камара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.