1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Злато за гроздокомбайните и специализираните трактори на NEW HOLLAND

Злато за гроздокомбайните и специализираните трактори на NEW HOLLAND

Почетна грамота за PLM ™ Connect в лозарството

• Златен медалI за Blue Cab 4 – кабината с най-висока степен на безопасност
• Почетна грамота за приложението на PLM ™ Connect в лозарството

Уникалните машини на NEW HOLLAND грабнаха няколко отличия от най-престижно специализирано изложение SITEVI (Ситеви), Франция. Десетки хиляди професионалисти от цял свят посещават SITEVI, за да научат първи за последните иновации в света на лозарството, винарството, овощарството и отглеждането на маслини.

Авторитетното жури от конкурсната част на изложението отсъди златен медал за иновации на инженерите от NEW HOLLAND. Отличена беше революционната кабина Blue Cab 4, предоставяща най-висока степен на защита за оператора. Иновацията ще се използва във високопроизводителните гроздокомбайни Braud 9000L и в комфортните, и компактни специализирани трактори NEW HOLLAND Т4 F / N / V от началото на следващата година.

NEW HOLLAND е световен лидер в оборудването за прибиране на реколтата от грозде иlogo_or_sitevi_2015_inb_web_300 маслини и в специализираните трактори", коментира Карло Ламбро, председател на търговската марка New Holland Agriculture. "Дългогодишният ни опит в лозарската индустрия, ни е научил на проактивност. Ние винаги търсим нови, иновативни начини да увеличим производителността на нашите машини. Това прави работата на фермерите значително по-лесна и безопасна. Освен това гарантира високото качество на реколтата и внимателната обработка на лозята, което е изключително важно за запазване на оптималните качества на гроздето. Затова сме особено горди с Blue Cab 4 и PLM Connect. Те осъществяват още една стъпка в напредъка на технологиите, които можем да предложим на нашите клиенти – професионалисти, също като нас.“

Най-модерната система за филтриране в индустрията

Революционната кабина Blue Cab 4 на NEW HOLLAND е проектирана, за да осигури безопасност и комфорт на оператора. Тя разполага с две нива на филтриране (категория 2 и категория 4) включени в една пречистваща система с херметизация на кабината със затворен контур. Това е интелигентна система, която започва филтриране категория 4 автоматично, когато към машината има агрегатиран активен имплимент за пръскане.

Уникалната кабина на NEW HOLLAND разполага и със специален патентован клапан за автоматично пречистване на въздуха в кабината преди херметизация и стартиране на филтриране от категория 4. Интелигентната система за управление на филтъра следи за поддръжката и използването му на определени интервали, за да подсигури оптимално качество и безопасност на въздуха, който достига до оператора.

По-високо от изискуемото ниво на защита

Новите Blue Cab 4  предоставят по-високо ниво на защита на оператора от изискуемите съобразно регламенти EN15695-1 и EN15695-2. Освен в лабораторни условия качеството и издръжливостта на филтриращата система на иновативните кабини е тествана и на полето, при над 300 часа пръскане, с повече от 25 активни вещества, при различни теренни условия.

В допълнение, за да се гарантират най-добрите нива на комфорт за оператора, Blue Cab 4 се отличава с интегрирана автоматична климатична система със собствен вентилатор, която осигурява циркулация на въздуха.

Оптимално почистване и запазване качеството на гроздето

Системите вграждани в гроздокомбайните Braud 9000L са сред най-награждаваните на международното изложение SITEVI. Златен медал от предишното издание получи и уникална за пазара, система Opti Grape™. Тя очиства и сепарира само качествените гроздови зърна до 3 пъти по добре от конвенционалното изронващо устройство. Това се постига чрез оптимизиране на обдухването през 4300 въздушни отвора с диаметър 2 мм. Това повишава ефективността и предпазва чувствителните гроздови зърната от нараняване и спукване на ципата.

Комбайните от серията BRAUD 9000L работят безупречно и запазват високата си производителност дори при наклон до 25%. От значение е и икономичната работа на машините. Иновативната система Opti Grape™ работи с по-ниско хидравлично налягане, намалява изискуемите обороти на двигателя, като запазва нужният дебит. Това води до намалена консумация на гориво и удължен живот на хидравличното масло.

Като официален вносител на NEW HOLLAND, у нас единствено ИНТЕРАГРИ България може да предложи практичните и високоефективни гроздокомбайни Braud 9000L и специализирани лозаро и овощарски трактори Т4 F / N / V.

Почетна грамота за PLM ™ Connect в лозарството

PLM Connect е телематичното решение на NEW HOLLAND, което осъществява връзката в реално време между машините обработващи лозята и ръководителя на селскостопанските дейности. Тя предава информация от различните сензори по машината за нивото на запълване на бункера, теглото на набраното гроздето, нивото на атоцианин и др., директно до вашия смартфон, таблет или настолен компютър.

Тъй като лозаро-винарският сектор се развива и консолидира времетраенето на гроздобера и останалите кампании се съкращава и пряката необходимост от по-висока ефективност нараства значително. Прилагането на PLM Connect в лозарските дейности осигурява нужната ефективност и производителност.

PLM Connect позволява на мениджъра да бъде добре информиран и да има директен контакт с всеки оператор на полето. Да получава пълната информация къде се намира той и как върви работата спрямо основните показатели. Това дава възможност на мениджъра да взема информирани решения на всеки етап от дейностите за най-ефективното разполагане на наличната техника и най-доброто използване на ресурсите - от разпределянето на работната сила до логистиката или презареждането с гориво. Системата използвана в специализираните машини на NEW HOLLAND улеснява и взимането на информирани решения за прибирането на реколтата, в зависимост от зрелостта и количеството на гроздето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.