1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Джем Йоздемир настоява за повече екология в сектор Животновъдство

Джем Йоздемир настоява за повече екология в сектор Животновъдство

Развитието на селското стопанство е едно от най-големите предизвикателства за цялото общество

Опазването на климата и хуманното отношение ще са в центъра на усилията на новия германски министър на земеделието за сектор животновъдство. Това потвърди Джем Йоздемир след разговори с екологични и селскостопански организации, проведени под формата на видеоконференции.
 
По време на тези дискусии Йоздемир изтъкна, че развитието на селското стопанство е едно от най-големите предизвикателства за цялото общество, и че той се надява да намери решения в сътрудничество с всички заинтересовани страни. За тази цел неговото ведомство ще засили сътрудничеството си с екологичните организации.
 
Животновъдството трябва да се преориентира към по-добра защита както на животните, така и на климата, настоява министърът. По думите му това означава, че броят на животните в една ферма трябва да бъде обвързан с разполагаемата площ. В същото време размерът на субсидиите ще зависи от условията, които фермерите осигуряват за своите животни. Йоздемир напомни също така, че в коалиционния договор на "светофарното" правителство е записано месните продукти да получат етикет, който показва начина на отглеждане, за да могат потребителите да направят своя информиран избор.
 
В хода на разговорите министърът обеща конструктивно и равнопоставено сътрудничество с всички участници.
"За мен директният диалог и откритият обмен на мнения са много важни", подчерта той и изтъкна, че ще търси решения, при които страните да се концентрират върху общите неща, а не върху различията.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.