1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Германия променя строителните си закони заради хуманното отношение към животните

Германия променя строителните си закони заради хуманното отношение към животните

Според Кльокнер по-добрите условия за животните трябва да бъдат платени от всички

Германски фермери, които увеличават оборите си с цел по-хуманно отношение към животните, ще получават по-бързо необходимите строителни книжа. За това се договориха министрите на земеделието и на благоустройството в Германия.

За целта двете министерства ще внесат промени в закона за строителство, като идеята е по този начин да се намалят бюрократичните пречки и да се съкрати срокът за издаване на разрешително за строеж. След срещата си с министъра на благоустройството Хорст Зеехофер, Юлия Кльокнер заяви, че хуманното отношение към животните не бива да се сблъсква с бюрократични препятствия. Тя допълни, че се планира подкрепа на фермерите и финансово, тъй като подобни преустройства ще са непосилни за стопаните, особено при по-малките ферми. Според Кльокнер по-добрите условия за животните трябва да бъдат платени от всички.

Основната идея на двете министерства е да отпадне времеемкото предоставяне на строителни планове от страна на инвеститора, когато той иска да разшири обора си, за да даде на животните повече пространство. Улеснението ще важи само, ако стопанинът запази броя на животните.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.