1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Ирландски говедовъди блокираха фабрики за преработка на месо

Ирландски говедовъди блокираха фабрики за преработка на месо

Ирландски говедовъди отново предприеха протестни действия. Този път се обединиха срещу месопреработващата промишленост. Опитаха се да затворят с блокада няколко предприятия като ги обвиниха в нелоялна конкуренция.

Ирландската фермерска асоциация може да понесе наказания, зарадинерегламентирани протести пред фабрики за преработка на месо. Част от членовете й са организирали блокада на няколко предприятия. От Асоциацията обясниха, че помагат на говедовъдите с юридически консултации и ги подкрепят в действията им. Наложиха се мерки от страна на държавата след като от месните фабрики се обърнаха към Върховния съд с оплаквания за натиск от страна на говедовъдите. След подадените жалби се наложиха преговори между съдебната власт и Асоциацията. Въпреки всичко организацията защити членовете си и подчерта, че наказателните действия ще изострят напрежението.

Припомняме, че ирландските говедовъди протестираха заради ниските изкупни цени, нелоялната конкуренция и незначителните финансови помощи, които им изплаща държавата. След като се стигна до размирици земеделският министър Майкъл Крийд започна преговори и обеща да разработи стратегия в защита на животновъдите. Въпреки че протестите спряха, ирландските говедовъди се изправиха и срещу месопреработващата промишленост с обвинения в нелоялна конкуренция и подбиване на пазарните цени.

 

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.