1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Как да пусна безплатна обява в www.rancho.bg?

Как да пусна безплатна обява в www.rancho.bg?

Подготовката…

…е желателна, ако искаш обявата ти да има по-голям интерес. Какво включва тя? Да помислиш за най-важните неща, които искаш да кажеш на купувачите, да направиш страхотни снимки на твоите животни. Народната мъдрост твърди, че хубавият кон и под скъсан чул се познава, но ние от опит можем да кажем, че хубавите снимки многократно покачват вероятността да продадеш по-бързо животните.

Важно е да обмислиш продажната цена. „По договаряне“ винаги е опция, но много купувачи предпочитат да знаят предварително някаква ориентировъчна цена, за да преценят дали ги устройва. А пазарлъкът се подразбира – той си е част от процеса.

Как да снимаш животните си за продан?

Една снимка казва повече от 1000 думи. Това важи двойно повече, когато става дума за обяви за продажба на животни. И тук идва въпросът: Как да снимаме животните, които искаме да продадем, така че да "хващат око"? Краткият отговор съдържа три важни насоки:

  • Почисти животните преди снимка - например краката на кравите, които лесно се калят.
  • Снимай на красиво място - някоя хубава зелена полянка или в току-що почистения и подреден обор
  • Снимай най-важните неща, които интересуват купувача: например, ако продаваш коза или крава, е добре да снимаш вимето.

Регистрацията…

…в сайта rancho.bg е задължителна при публикуване на обява. Но ако имаш фейсбук профил, можеш да влезеш директно чрез него. Това става за 2 секунди – без изобщо да преувеличаваме.

Публикуването на обявата…

След като си вече в профила си на сайта, кликни бутона „Добави обява“ в заглавната лента, за да се отвори бланката за добавяне на обява. Първо трябва да уточниш категорията на животното, което продаваш – коза ли е, кокошка ли, или кон? В зависимост от избора ти, ще се появят полета, уместни за съответната категория. Например за кравите може да отбележиш дали са от месодайна или млечна порода.

Задължителните полета са: категория, заглавие и описание, име, телефон за контакт и местонахождение на животното. Всички други полета не са задължителни, но колкото по-пълно е описанието, толкова по-голяма е вероятността правилните хора да видят обявата.

Какво се случва, след като натиснеш бутон „Публикувай обявата“?

Както вероятно ти е направило впечатление, продажбата на селскостопански животни си има специфики. Има също така различни държавни изисквания към продажбата на различните категории животни. Никой не очаква от теб да знаеш всичко това в подробности. Затова след като ти приключиш с подготовката на обявата, щафетата поемат администраторите на сайта. Те преглеждат дали всичко е правилно. (Например понякога по невнимание потребителите отбелязват, че зайците им са свине… А това може и да е вярно, но само в преносен смисъл!) Ако липсва важна информация, ще се свържат с теб, за да я допълниш. И когато всичко е готово – обявата се одобрява и става видима на сайта.

Най-често това отнема няколко минути. Но при по-натоварените периоди, процесът може да се забави. Ако обявата ти не се появява дълго време на сайта, провери дали не е 11 ч. през нощта, или пък неделя… И не се притеснявай, най-късно в понеделник сутринта обявата ти ще бъде прегледана!

Лесно е, нали? Влез още днес на www.rancho.bg и публикувай своята обява за продажба на селскостопански животни!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.