1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Конната база на Тракийски университет има нужда от доброволци, награда за труда ще е безплатна езда

Конната база на Тракийски университет има нужда от доброволци, награда за труда ще е безплатна езда

Всеки доброволец ще бъде награден и с признателността, благодарността и любовта на едни от най-благородните и умни животни

В конната база  на Тракийски университет кипи усилена работа по освежаването и реновирането ѝ, а участието с доброволен труд на студенти от университета спомогна за обновяването на някои от боксовете в базата.
 
Новото ръководство на Учебно-опитното стопанство и управителят на базата Младен Манев я поемат в не много добро състояние и се опитват с всички сили и средства да възвърнат красивия и облик, но нуждата от допълнителна доброволна работа обаче е сериозна.
kone
 
Те призовават всеки, който желае прекрасните коне да получат по-добри условия за живот и по-уютен дом, да помогне с труда си, а в замяна ще получи безплатна езда, под наставленията на професионален инструктор по конна езда. От първа необходимост е боксовете да бъдат боядисани и варосани.
boks
Също така трябва и да се полагат ежедневни грижи за конете, за което всеки доброволец ще бъде награден с признателността, благодарността и любовта на едни от най-благородните и умни животни!
kone
 
Базата разполага с 4 конюшни с общо 70 бокса, пясъчен и загрявъчен манеж с общ размер 80х100 м, 2 тревни загрявъчни плацове и сервизни сгради. Тя е разположена точно срещу летището и до „Фермер 2000“ и е постоянна тренировъчна база на учениците от спортното училище в града, които са под наем в едната конюшня. Управителят Младен Манев сподели, че предвижда да се въведат първоначални уроци по езда, тренировки за професионалисти в класическите дисциплини и любителска езда.
kone

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.