1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Крум Неделков ще предложи 444,7 млн. лева да отидат в направление Държавни помощи

Крум Неделков ще предложи 444,7 млн. лева да отидат в направление Държавни помощи

Управителният съвет на ДФЗ-РА е в петък

 

На въпрос каква спешна финансова подкрепа е предвидена за животновъдите зам.-министърът на земеделието Крум Неделков, който беше гост в предаването Животновъден дневник на АГРО ТВ, обясни, че още в първия работен ден на служебния екип на земеделското министерство, е стартирала процедурата по нотифициране на мярката за подкрепа на стопаните заради войната в Украйна.

 

„Също така, се одобри отпускането на 444,7 млн. лева и в петък – 26 август, ще има заседание на УС на ДФЗ, на което аз ще предложа увеличаване на финансовия ресурс на ДФЗ с тези 444,7 млн. лева в направление Държавни помощи по параграф 4300, който включва субсидии и други текущи разходи в нефинансови предприятия, за да почувстват българските фермери солидната подкрепа на държавата в тези трудни времена“, каза в ефира на АГРО ТВ Крум Неделков. Той уточни, че това са допълнителни средства от държавния бюджет, които ще се разработят за национални помощи. Процедурата по кандидатстване ще бъде идентична с другите помощи, напр. с Де минимис.

Зам.-министърът съобщи още, че предстои провеждането на Съвет по животновъдство, на който ще бъдат обсъдени текущи задачи и спешни решения за сектора.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.