1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно издание на Животновъдното изложение в Сливен

Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно издание на Животновъдното изложение в Сливен

Традиционно за събитието ще бъде представена породата Българско овчарско куче

Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно издание на Националното изложение по животновъдство. То ще се проведе от 11 до 12 октомври, а домакин на събитието ще е град Сливен. Форумът, който тази година се провежда под мотото „Среща на елита“, се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите.

Изложението ще бъде официално открито на 12 октомври от министъра на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева.

Най-многобройни ще са животните, представящи овцевъдството и козевъдството - 430 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде представено със 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Над 15 пък ще са биволите от породата „Българска мурра“, които ще вземат участие в изложението.

Интерес за посетителите ще представляват 18 коня от български и чуждестранни породи.

Традиционно за събитието ще бъде представена породата Българско овчарско куче. Разнообразието при зайците и птиците ще бъде осигурено от Земеделски институт и много частни стопани.

Специално внимание тази година ще бъде отделено на най-малките посетители на изложението. На 11 октомври специално сформирани детски комисии от училищата в Сливен ще изберат шампиони от различните видове и породи. И през двата дни на събитието гостите ще могат да разгледат специалната детска изложба „Моето любимо животно“, в която се включиха над 50 деца от 1 до 4 клас.

По време на събитието ще бъде организиран голям фермерски пазар.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.