1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Надграждане на биосигурността във фермите – инвестициите са възможни по подмярка 5.1 от ПРСР

Надграждане на биосигурността във фермите – инвестициите са възможни по подмярка 5.1 от ПРСР

Топ продукти, които могат да бъдат закупени с помощта на евросредства

Техноинокс инженеринг предлага на пазара техника и оборудване за биосигурност на фермите. Компанията доставя продукти за защита и дезинфекция на питейните води за свинеферми и птицеферми. Дезинфекцията и структурирането на сондажните води се извършва със системите АДВА ФАРМ. Те пречистват и структурират всякакви видове питейни води и допринасят както за унищожаването на всички микроорганизми и патогени в питейната вода, която пият животните, така и структурират водната молекула, което допринася за по-добро усвояване на фуражите и по-добър здравен статус на животните.

Друг продукт в помощ на фермерите са роботи за почистване на фермите, в сградите, боксовете за свине и клетките за птици – това са машини без аналог. Това е робот, който без човешка намеса, без кабели, със самостоятелно захранване на батерията, да може да почиства цяла сграда без да се налага допълнителна намеса на хора.

Много важни продукти, гарантиращи биосигурността във фермите, са инсинераторите на румънската компания Инсинер Про за изгаряне на умрели животни във фермите. Според големината на фермата, има различни капацитети инсинератори, които са с всички европейски сертификати. Могат да бъдат на дизелово гориво, със захранване на газ, мобилни, стационарни. Инвестициите във всички тези машини и оборудване на Техноинокс инженеринг могат да бъдат финансирани по Програмата за развитие на селските райони чрез подмярка 5.1, която е новата мярка за биосигурност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.