1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Никола Бояджиев: Ако не са нашите лични усилия, браншът ще е загинал

Никола Бояджиев: Ако не са нашите лични усилия, браншът ще е загинал

Животновъдите не са доволни от подкрепата, предвидена в Стратегическия план

Кризите тежко удрят сектор „Животновъдство“. Въпреки че допълнителната подкрепа през последните две години спасява фермерите от фалити, заложеното в Стратегическия план не е достатъчно, казват животновъди.

„Ние, животновъдите, винаги оцеляваме на ръба на бръснача. Дали в едната пропаст, или в другата ще паднем, винаги някой ще ни бие. Дали ще са горивата, дали са фуражите, а сега е „най-сладко“, защото са и двете. Много е трудно. Цените скочиха навсякъде. Хора няма. Селата се обезлюдиха и ако не са нашите лични усилия, просто браншът е загинал“, каза за АГРО ТВ Никола Бояджиев, говедовъд и пчелар.

Той призна, че през миналата година подкрепата е била много по-солидна заради помощите във връзка с войната с Украйна, но браншът не е доволен от средствата, предвидени в Стратегическия план. „Отново секторът остана недооценен. Отново се вижда как държавата не иска да дотира този сектор, който е част от националната сигурност, според мен. Месо, мляко, мед, плодове и зеленчуци са едни сектори, в които имаме сериозни традиции, но в момента са на ръба на оцеляването.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.